Ker gre za jed, ki te bo z vsakim grižljajem za hip prestavila v brezskrbnost otroštva, ti v nadaljevanju predstavljamo recept za šmorn ali carski praženec.
In brez skrbi, težko bi bila priprava še bolj enostavna ;)
Najprej loči rumenjake in beljake 4 jajc. V posodo z rumenjaki nato dodaj 250 ml mleka, 220 g moke, malo mineralne vode, sladkor in sol ter vse skupaj dobro stepi. Prilij še 250 g mleka. Po želji dodaj tudi rozine, ki si jih pred tem namočila v rumu.
Iz beljakov stepi trd sneg in ga narahlo vmešaj v testo.
V ponvi segrejej olje in nanj vlijej toliko testa, da dobiš debelejšo palačinko. Ko je testo na eni strani pečeno, ga obrni, z vilicami razreži in razdrobi, nato pa dobro popeči.
Postopek ponavljaj, dokler ti ne zmanjka testa. Pečen carski praženec potresi s sladkorjem v prahu. Zraven ponudi Naturetin ekstra džem gozdne borovnice in Naturetino marelično marmelado, pika na i pa bo tudi Naturetin domači višnjev kompot.
Mmmmmm, kako lepo dišiiii ;)
Pa dober tek!