Ta vikend jih povabi na domači žur

Bi rada postala punca, h kateri se ves čas zgrinjajo prijatelji? Potrebuješ prijeten domek ali študentsko sobico, dobro glasbo, okusno vino ter nekaj super prigrizkov.

10. 1. 2014

Zate smo poiskali namige za hitre in okusne poslastice, ki jih boš ob tej priliki lahko postregla. Vzele ti bodo le nekaj minut, da boš lahko preostali čas posvetila prijateljem in zabavi.

Nabodalce za grižljaj 

oliveNa kocke nareži feta sir in šunko ter pripravi Naturetine vložene šampinjone in olive. Nato pa se malo poigraj: kocka + oliva + kocka; kocka + šampijon + oliva.

Možnosti je kar nekaj – naj ne bo dolgočasno – poigraj se z barvami, okusi in oblikami.

Pisane pomakanke

zelenjavaNa paličice enake velikosti in debeline nareži korenček, papriko, bučke in stebelno zeleno (njeni lističi so lahko za okras).

Zelenjavne paličice daj v majhne kozarčke – v enega korenčke, v drugega paprike ...

Preostale kozarčke napolni z že pripravljenimi pomakicami – da ne boš za sekljanje, mešanje in začinjanje porabila pol dneva, si pomagaj z Naturetinimi odličnimi izbirami: gorčico s hrenom, namazom iz pečene paprike in odličnim zelenim ajvarjem.

Sladoled z vročimi malinami 

sladoledNa ponvi stopi maslo, dodaj sladkor, mešaj, dokler ne karamelizira, ter vaniljo, nato pa stresi še maline (nič zato, če si jih pozabila odtaliti ali če so gostje prišli nenapovedano – hitro se bodo razpustile) – pokuhaj, da bo zadišalo.

Medtem daj v kozarce sladoled ter čeznje polij vroče maline (ali višnje ali gozdne sadeže). Za še lepši videz dodaj žlico stepene sladke smetane ter čeznjo polij malce malinovega sadnega preliva.

Popolna vroče-ledena sladica bo razvnela tudi njega!