Ne pozabite na prigrizke!

Poleg glavnih treh obrokov – zajtrka, kosila in večerje - naj bi na našem jedilniku bila še dva ali trije prigrizki. Zakaj je to dobro in kaj izbrati za ta obrok, pa ti zaupamo v naslednjih vrsticah.

30. 12. 2013 | Promocijsko sporočilo

Prigrizki pomagajo preprečiti napade lakote in s tem tudi prenajedanje ob naslednjem večjem obroku. Obenem poskrbijo tudi za to, da je nivo tvoje energije vedno na približno enaki ravni.  Torej je možnost, da se boš počutila utrujena in brez energije manjša. Dodaten plus prigrizkov pa je še v tem, da ohranjanjo naš metabolizem aktiven in skrbijo za to, da se izogneš pridobivanju odvečnih kilogramov.

Zdrav prigrizek naj bi bil sestavljen iz beljakovin, ogljikovih hidratov, vlaknin in zdravih maščob.  Energijsko pa seveda ne sme biti prebogat, po priporočilih naj bi se njegova kalorična vrednost vrtela okoli 200 kalorij. Izbor hrane v tem okviru pa ni tako omejen kot se ti morda zdi. Na voljo imaš sadje, zelenjavo, polnovredna žita, oreščke in mlečne izdelke. Med seboj jih kombiniraj, da dobiš polnovreden prigrizek. Priporočamo ti naslednje kombinacije živil:

  • Mini korenček in četrt skodelice humusa, ki ga lahko pripraviš tudi sama.

Korenček vsebuje veliko vitamina A in betakaroten. Poleg tega, da prispeva, k izboljšanemu zdravju oči, vpliva tudi na lepši videz kože. Humus, ki ga pripraviš iz čičerike pa je dober vir rastlinskih beljakovin.

natureta humus

  • Grški jogurt z 2% maščobe in zmrznjeni gozdnimi sadeži

Jogurt je bogat z beljakovinami, ki bodo prispevale k sitosti. Gozdni sadeži pa so polni vitaminov in antioksidantov, ki ugodno vplivajo na zdravje pa tudi izboljšajo izgled kože.

natureta

  • Polnovredni krekerji s koščkom sira in zelenimi olivami

Sir vsebuje veliko kalcija, ki je dober za kosti ter za še lepši videz kože. Olive pa vsebujejo veliko nenasičenih maščobnih kislin omega 3, ki ščitijo pred boleznimi srca in ožilja.

Natureta

  • Solata iz rdeče pese, jabolka in jogurta

Rdeča pesa je bogata z vitaminom C ter z minerali kot so fosfor, magnezij, kalij in železo. Vsebuje pa tudi folno kislina, ki vpliva na tvorbo rdečih krvnih celic, obnovo krvi ter odpravljanje slabokrvnosti.

Natureta