Cimetove zvezde na prazničnem pogrinjku

Ko pomislimo na božično - novoletne praznike, nas večina te poveže tudi z vonjem po cimetu, pa naj se ta bohoti v šalici s kuhanim vinom ali pa  prihaja k nam s krožnikov sladkih dobrot.

31. 12. 2013

Z mislijo na lepe praznike ti v nadaljevanju predstavljamo recept, ki bo tvoj dom napolnil z vonjem po sladkem cimetu.

Cimetove zvezde

divja brusnicaZa približno 50 kosov potrebuješ:

  • 3 beljake
  • 1 ščepec soli
  • 300 g sladkorja v prahu
  • 450 g zmletih mandljev
  • 1 žličko cimeta v prahu
  • 1 ščepec klinčkov v prahu
  • 1 žlico brusničnega džema ali kakšne druge rdeče marmelade

Pečico segrej na 170 stopinj (ventilatorsko na 150). Beljake in sol čvrsto stepi in med stepanjem dodaj sladkor v prahu. Sneg stepaj toliko časa, da postane trd in bleščeč. Zmešaj mandlje, cimet, klinčke in žele.

Pet žlic snega prihrani, v preostalega pa vmešaj mandljevo mešanico. Maso zmešaj v testo, ki ga lahko oblikuješ, in po potrebi primešaj še malo mandljev. Testo razvaljaj po delovni površini, posuti z zmletimi mandlji, približno 5 mm debelo.

Z modelčkom, potopljenem v mlačno vodo, izreži zvezde in jih položi na pekač, obložen s papirjem za peko. Ostanek testa pregneti, razvaljaj in izreži zvezde, dokler ne porabiš vsega testa. Zvezde premaži s prihranjenim snegom in jih peci 15 do 20 minut. Popolnoma ohlajene shrani v nepredušno zaprti posodi.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri