Branč po zabavi

18. 12. 2013
Branč po zabavi  (foto: promocijski materijal)
promocijski materijal

Letos sem na vrsti jaz in želim si presenetiti ...

V trgovini ne smem pozabiti na:

  • Vložene mandarine Natureta – napolnile nas bodo z vitaminom C, hkrati pa so čudovita okrasitev mize.

Posladkali se bomo z

Na dnu kozarcev naložim Naturetin višnjev kompot, ki je ravno prav kisel in ne vsebuje umetnih barvil ter konzervansov. V skledi zmešam 500 g maskarponeja, polovico Naturetinega džema z okusom borovnice, malce cimeta ter drobne koščke 85 % čokolade. Z enakomerno zmešano zmesjo prekrijem kompot v kozarcih, vse skupaj pa okrasim z Naturetinim višnjevim prelivom, ki vsebuje kar 50 % celih sadežev in je slajen le z rjavim trsnim sladkorjem.

Kako bom pripravila humus

Odprem Naturetino konzervo s čičerko, jo odcedim in tekočino shranim. 2 stroka česna dobro nasekljam, iztisnem 40 ml limoninega soka, ščepec soli in 45 g sezamove paste ter vse skupaj na hitro zmešam. Vmes dolijem še 4 žlice olivnega olja in nekaj prihranjene tekočine. Humus okrasim z mleto rdečo papriko in nasekljanim koriandrom.

Moji grisini

V skledo dam  475 g moke, 1,5 žlice sladkorja, žličko soli in 1,25 žličke suhega kvasa. V 275 ml tople vode prilijem 3 žlice olivnega olja ter polagoma prilivam zmesi. Testo gnetem vsaj 10 minut, nato kepo pustim vzhajati vsaj 1 uro. Oblikujem 1 cm široke paličice, jih zložim na pekač ter na 220 °C pečem od 6 do 8 minut.

Izdelki Natureta

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ