Foto utrinki z božičkovih tekov po svetu

Te dni se v številnih mestih po svetu zbirajo v rdeče oblečeni možiclji (in možiclje), da bi odtekli vse bolj popularne božičkove teke. Da so takšni teki ne le zabavni, temveč tudi prava paša za oči, pa te bodo prepričale fotografije, ki smo jih zbrali z najrazličnejših koncev sveta.

Toronto, december 2013 (foto: profimedia) profimedia
16. 12. 2013

V kanadskem Torontu so sredi decembra Božički odtekli pet kilometrov kar v rdečih kopalkah. Toronto Santa Speedo Run je imel tudi dobrodelno noto, saj so pomankljivo oblečeni Božički in božičke s tekom zbirali denar za bolne otroke.

Velika dirka Božičkov se je odvila tudi v bližini Pariza. Tradicionalno 37. tek Božičkov alias Issy les Moulineaux pa je namesto pričakovanih 5500 Božikov na desetkilometrski trasi gostil kar 16.000 njih. Tudi pariški tek je imel dobrodelno noto.

Božički so se zapodili tudi po ulicah Londona. Vse v duhu veselja, dobre volje in zabave.

Več kot 6000 Božičkov se je na 5,5 kilometrski trasi pognalo po Madridu. Tekači v rdečih kostumih so v dobrodošlico božiču naravnost preplavili Paseo de la Castellana. Odrasli so bili oblečeni kot Božički, otroci pa so večinoma nosili zelene uniforme božičkovih pomagačev - škratov.

Nadvse zanimiva pa je tudi fotografija s prav tako tradicionalnega teka Božičkov v Brightonu, East Sussex, saj priča, da božičkom le ne gre pustiti več kot malce mleka k njihovim piškotom. Lahko bi se namreč zgodilo, da bi pri velikem povpraševanju (glej zadnjo fotografijo) ne prišli pravočasno na vrsto :P

P.S. Letos so takšni in drugačni zbori Božičkov potekali v kar 319 mestih v 44 državah.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri