Bio hrana – kaj je to?

Zadnja leta vse več ljudi veliko pozornosti posveča hrani, ki jo uživajo. Ne le, da izbirajo bolj zdravo hrano, pozornost posvečajo tudi njeni pridelavi. Tako se vse več ljudi odloča za hrano, ki je predelana organsko, ekološko, bio. A kaj to pravzaprav pomeni?

13. 12. 2013 | Promocijsko sporočilo

Bio, ekološki ali organski so tisti pridelki ali proizvodi, ki so pridelani na okolju prijazen način, torej brez uporabe pesticidov, umetnih gnojil ali gensko spremenjenih organizmov.

Rodovitnost tal se v tem primeru ohranja s povečevanjem humusa in z uporabo organskih gnojil, s čimer zagotavlja pridelavo visoko kakovostne in varne hrane, z bogato prehransko vrednostjo in visoko vsebnostjo vitaminov, mineralov in antioksidantov. Ker je ekološko kmetovanje veliko bolj zahtevno od konvencionalnega, je tako pridelana hrana nekoliko  dražja, a zato toliko bolj zdrava in okusnejša.

Naravno in dobro je od nekdaj vodilo Ete, zato tudi blagovna znamka Natureta svojo ponudbo širi z bio izdelki, torej s sestavinami pridelanimi na ekološki način. Za zdaj so na voljo rdeča pesa, kumarice, grah, koruza in paradižnikov ketchup, seveda pa se bo ponudba bio izdelkov še širila.

Natureta

Zanesljivost in neoporečnost postopka pasterizacije tovrstnih živil je sicer potrjena s certifikatom SI-EKO, ki ga podelujuje Inštitut KON-CERT (Inštitut za kontrolo in certifikacijo v kmetijstvu in gozdarstvu Maribor).

Foto: sxc, promocijski material Eta

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri