10 prazničnih koktajlov

Ni praznikov brez pijače, goste lahko navdušite tudi z brezalkoholnimi napitki.

10 prazničnih koktajlov (foto: shutterstock) shutterstock
20. 12. 2013

1. Marelice in kokos

V električnem mešalniku zmešajte 4 marelice iz kompota Natureta, 1 dl kokosovega mleka, 20 g svežega ingverja, 1 žličko medu in nekaj zdrob­ljenih kock ledu. Precedite in postrezite z naribanim kokosom in nekaj palicami svežega ingverja.

2. Hruška

V električnem mešalniku zmešajte sok 1 večje pomaranče, 2 žlici hruškovega soka ter 1 zrelo hruško in po želji sladkajte z 1 žlico tekočega medu. Vsebino prelijte v kozarca in dolijte dobro ohlajeno mineralno vodo.

3. Melona, maline in poper

V električnem mešalniku zmešajte 300 g zmrznjenih malin Natureta, 300 g melone, sok 1 limete in 4 ščepce popra. Precedite in postrezite z rezino limone in ščepcem popra.

4. Meta in limeta

V soku 2 limet raztopite 2 žlički sladkorja v prahu, dodajte lističe mete in 1 dl mineralne vode ter 1 uro hladite v hladilniku. Postrezite z rezino limite.

5. Melona, kumare in klinčki

Odstranite semena in v električnem mešalniku zmešajte 400 g melone in 50 g svežih kumar. Precedite, dodajte klinčke in postrezite z ledenimi kockami. Če je treba, posladkajte z nekaj tekočega medu.

6. Kivi

V električnem mešalniku zmešajte 2 zrela kivija, 12 cl ananasovega soka, 2 cl limoninega soka, 2 žlici rjavega sladkorja in nekaj zdrobljenih kock ledu. Postrezite z rezino kivija.

7. Ledeni čaj in sadje

Pripravite 4 dl zelenega ali sadnega čaja in pustite, da se ohladi. Dodajte rezine 1 limete in čaj 2 uri hladite v hladilniku. Postrezite s kockami ledu ter nekaj malinami, jagodami ali borovnicami.

8. Breskev in limeta

V električnem mešalniku zmešajte 1 breskev iz kompota Natureta, 2 cl limetinega soka, 1 žličko sladkorja v prahu, 5 cl breskovega soka ter pest zdrobljenega ledu. Rob kozarca lahko po želji okrasite s sladkorjem.

9. Ananas in banana

V električnem mešalniku zmešajte 1 banano, 250 g ananasa, 1,5 dl kokosove vode in pest zdrobljenega ledu. Okrasite z rezino ananasa.

10. Rdeče jagodičevje z baziliko

V električnem mešalniku zmešajte 400 g odtajanih mešanih jagod Natureta (jagode, ribez, maline ...), 2 vejici bazilike in 2 žlici sladkorja. Postrezite na zdrobljenem ledu in okrasite z baziliko.

Pripravila: Katja Vidrajz