Slovenska blogerka razkrila resnico o izdelkih proti STRIJAM (presenečena boš!)

Ali v resnici delujejo ali pa je vse le "v genih"?

Slovenska blogerka razkrila resnico o izdelkih proti STRIJAM (presenečena boš!) (foto: Instagram/adrijanika) Instagram/adrijanika
4. 7. 2019

Naše dvakratno dekle z naslovnice Adrijana Dimec je veliko več kot priljubljena blogerka in žena našega košarkarja Žige Dimca. Je mlada mamica dveh otrok, Maksa in Aurore, ter ena najbolj realnih blogerk, pravzaprav vplivnic, pri nas.

Kot že mnogokrat doslej, je tudi v času druge nosečnosti napisala svojo iskreno izkušnjo, za katero smo prepričane, da bo v pomoč prav vsaki mladi mamici, ki želi, da bodo spremembe na njenem telesu po porodu čim manj vidne.

In zato danes njeno izkušnjo želimo deliti tudi s teboj.

"Bom kar začela z odgovorom vsem, ki bodo rekli, da je to samo odvisno od genetike – sama sem tekom odraščanja čez noč dobila strije po celi zadnjici, ko se mi je v vstopu v dvajseta spremenila postava (dobila sem širše boke, končno nekaj več kot samo kosti in kože na nogah itd.), sem strije dobila tudi tam, zato sama k strijam definitivno sem nagnjena.

Iz tega vidika ne podpiram te izjave, ker se mi zdi, da samo v štartu pahne ženske v brezup, da tako ali tako nimajo kaj za storiti proti njim. Kar ni res.

Je pa res, da je borba zahtevnejša od zgolj *kupiti prvo kremo proti strijam, ki jo vidimo in pač ko se spomnimo, napocat tam, kjer trebušček najbolj sili ven.*

Ne, sama sem pri tem upoštevala veliko več faktorjev. Vse bom naštela spodaj, najprej pa obdelam tisti del, ki vas najbolj zanima in me po njem tudi največ sprašujete – katere izdelke priporočam."

Kot je v nadaljevanju zapisala Adrijana, je sama "iz teh izdelkov naredila celo študijo" in preizkusila bolj kot ne vse, kar nudi tržišče ... Dokler končno ni našla dveh, ki nista imela konkurence – ne po učinku ne po sestavinah.

"Za zmagovalno se je namreč izkazala kombinacija visoko hranilnih masel (zvečer) in bogatega viskoznega olja (zjutraj)*."

*Olje lahko naneseš tudi zvečer in maslo zjutraj – po želji.

Izbrala je avokadovo olje in kombinacijo treh masel: karitejevo, cupuacu in mangovo. Za katera dva izdelka se je odločila in zakaj, pa lahko prebereš tukaj.

Ostali dejavniki, ki so po Adrijaninem mnenju odigrali veliko vlogo pri preprečevanju strij, pa so:

1. Hidracija

"Nobeno vlaženje ne bo pomagalo, če bomo dehidrirani od znotraj. V nosečnosti je še toliko bolj pomembno, da veliko pijemo in zadostimo potrebo po tekočini."

2. Suho krtačenje

"Slednja se izjemno obnese pri odstranjevanju toksinov, vzpodbujanju cirkulacije, deluje praktično kot neka limfna drenaža (kar je, glede na to, da ti v nosečnosti zastaja več vode in nastaja tudi celulit, super način, da omiliš še slednje) in tole je res pika na i k vaši običajni negi za strije.

Kako? Prekrtačiš telo z gibi proti srcu, ko je koža še suha, PRED tuširanjem."

3. Način nanašanja izdelkov

"Velika razlika je, če izdelke površno nanesemo na kožo ali pa jih počasi vmasiramo v kožo (najbolj se priporočajo gibi, kot da bi kožo med dvema prstnima blazinicami 'ščipali')."

4. Mesto nanašanja izdelkov

"Ne samo trebuh, namazati je treba tudi boke, stegna, zadnjico in prsi. To so namreč mesta, ki med nosečnostjo res vzhajajo kot hlebec kruha (pri vsakemu sicer drugače, pri meni so in to z očitno razliko)."

5. Konsistentnost!

"Tega ne morem poudariti dovolj. Proč mečete denar in trud, če se namažete samo vsake toliko. Jaz sem se tokrat res religiozno mazala čisto vsak večer in vsako jutro ter tega nikoli nisem izpustila. Če že vlagate trud v to, bodite 100%."

A, kot pravi Adrijana, "ne pozabit mazat (predvsem prsi) še po porodu! Takrat namreč pride spet do velikih sprememb v raztezanju kože, trebuh se naenkrat skrči, prsa pa ob navalu mleka dobesedno eksplodirajo."

In kaj, če strije kljub vztrajni negi vseeno nastanejo?

"Če pa vseeno nastanejo pa iz lastnih izkušenj – zbledijo x30, navadiš se jih, pozabiš na njih in postanejo del tebe, kot vse drugo in nobena ni nič manj lepša zaradi njih. Vsekakor pa vam bo takšna nega, kot sem jo opisala, prinesla res mehko, žarečo in voljno kožo, ki se je nobena ne bi branila.

Priznam, da take pozornosti koži na telesu nisem posvečala še nikdar v življenju in prav z užitkom sem jo opazovala kakšen 'glow' ima, kljub temu, da sem se širila /.../ na vse konce in kraje."

Za splet uredila: Nika Švajncer

Preberi še: Obožuješ modo in lepoto? Postani del nove (NORO HUDE) skupnosti Slovenk, ki želijo USTVARITI več! Kako, izveš TUKAJ.

Priporočamo tudi: D' best! Na TEJ spletni strani 'it dekleta' kupujejo dizajnerske kose (po ZELO ugodni ceni!)