5 sekundni TRIK, ki valovite lase spremeni v (definirane) KODRE

10. 9. 2021
5 sekundni TRIK, ki valovite lase spremeni v (definirane) KODRE (foto: Profimedia)
Profimedia

Kodrolaske pozor! Tale 👇 trik naše novinarke ti bo rešil življenje.

Kodrasti lasje so lahko prava nadloga. Na otip so suhi, če jih razčešeš, si videti kot Hagrid iz Harryja Potterja, vedno te vsi povezujejo s hipiji in seveda ... kodri so videti tako, kot bi si želela, ravno dva dni v tednu, če se res potrudiš. 

Verjetno poznaš tisti občutek, ko se od doma odpraviš z bujno grivo in se nekje sredi dneva v ogledalu kakšnega stranišča ujameš z upadlim volumnom in razmršenimi kodri.

In ko se počešeš? Na vrnitev lepo oblikovanih kodrov moraš čakati vsaj en dan. Da ne govorimo o tem, kako brezupna je situacija, ko se tik preden se odpraviš ven zaveš, da so se ti lasje zravnali v neko čudno hibridno obliko, ki ni podobna ne kodrom ne ravnim lasem in nimaš časa, da bi se sfrizirala, kot se spodobi.

Bleeeeeeeh!

Naša kodrolasa novinarka Anamarija je po dolgih letih tavanja v temi našla zelooo enostaven in hiter način, da svojim kodrom v hipu povrne nekaj življenja. Trik?Lase moraš samo za hip zmočiti.

Če imaš pet minut časa ...

... glavo nagni pod tuš in lase površno zmoči (tako da bodo vlažni samo po vrhu).  Medtem ko jih močiš, štej do tri, nato pa lase nežno ožemi.

Če je zunaj vroče, lahko počakaš, da se kodri sami posušijo in sestavijo, če pa se ti mudi, jih lahko na hitro posušiš s sušilcem (pri tem ne pozabi na uporabo difuzerja). Ker las nisi popolnoma zmočila, ti bo sušenje vzelo samo nekaj minut.

Obstaja še hitrejša možnost, ki ti bo vzela le 5 sekund!

Ko si tekom dneva umivaš roke, jih namesto v brisačo, "obriši" kar v svoje kodre. Nežno jih zgrabi od spodaj navzgor in nanje vnesi nekaj vlage. Vzelo ti bo pet sekund časa, razlika pa bo opazna.

Za večkratno uporabo

Stvar si lahko olajšaš tudi tako, da v staro embalažo s pršilom, vliješ nekaj navadne vode in jo poškropiš po laseh, kadar misliš, da tvoji kodri potrebujejo nekaj nove energije.

V čem je trik?

Si opazila, kako hitro se ti lasje skodrajo, ko dežuje? Vlaga vpliva na zvijanje tvojih las. Če jih tako na hitro zmočiš, se bodo volančki obnovili in definirali. Takoj bodo videti lepše oblikovanji kot poprej. Neverjetno, kaj vse lahko naredi voda.

Fotografije: Profimedia, Giphy 

Preberi še: Tega mladostnega vzorca se Severina nikakor ne naveliča (super za jesen)

Priporočamo tudi: Pregledali smo vse čevlje v Zari in izbrali 8 NAJ parov za letošnjo JESEN

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ