Navdih z Instagrama: Spoznaj blogerko Zalo Zagoričnik!

3. 10. 2019
Navdih z Instagrama: Spoznaj blogerko Zalo Zagoričnik! (foto: Osebni arhiv)
Osebni arhiv

Zala Zagoričnik je članica Instagram skupnosti #CosmoGang Slovenija! Pridružiš se ji lahko tudi ti, še prej pa poglej, s čim je prepričala Cosmo uredništvo.

Zala Zagoričnik je lepotna in modna blogerka, polna ustvarjalnosti. Navdušenka nad fotografijo pravi, da obožuje modne dodatke, pastelne barve, dobre slaščice, čudovito opremljena stanovanja, vonj jutranje kave in občutek, ko se v svojih oblačilih počuti popolno. Sledilke jo imajo rade, ker je preprosta in odkrita, s čimer je prepričala tudi Cosmo uredništvo. Jo že spremljaš?

Kako se je začela tvoja pot blogerstva?

Tekom poletja 2015 sem se zapičila v idejo, da želim imeti svoj spletni kotiček, na katerem bi s svetom delila svoje kreativne podvige, modne kombinacije in recepte za slaščice. Po horoskopu sem bikica, kar pomeni le eno – naredila sem svoj spletni kotiček z imenom Zalabell!

Od kod črpaš navdih?

Največ navdiha črpam z Instagrama in Pinteresta. Najraje spremljam kreativne ljudi, ki se spoznajo na fotografijo, in profile, povezane z modo. Med mojimi ljubšimi so: @jacimariesmith, @tezza, @parisinfourmonths, @jesschamilton, @prettylittlefawn, @allthatisshe, @steffy in še bi lahko naštevala.

Na Instagramu preživim res veliko časa, predstavlja mi vir idej in ga jemljem kot kreativno platformo, na kateri lahko vsak izraža svoje mnenje in preprosto – sebe!

Kaj najraje počneš v prostem času?

V prostem času rada rišem ali spečem kaj sladkega, ob večerih pa si ogledam kakšen dober film ali serijo.

Kaj si si nazadnje ogledala?

Trenutno gledam serijo Good Girls, uživala pa sem tudi ob gledanju serij Opravljivka, Majhne laži, Riverdale in Ljubke lažnivke. Zadnji film, ki sem si ga ogledala, pa je bil grozljivka Priklicano zlo 2.

Koliko časa zjutraj porabiš za urejanje?

Če imam zjutraj opravke, vedno vstanem dobro uro preden moram od doma. Medtem pojem zajtrk, si umijem zobe in obraz, izberem stajling, uredim pričesko, opravim nego obraza in se naličim. Lepotni ritual mi torej vzame dobre pol ure, če sem hitra. Včasih pa si vzamem tudi nekaj več časa zanj, saj v lepotičenju in negi kože uživam.

Kaj imaš vedno s seboj v torbici?

Torbic imam ogromno, so moja mala pregreha in najljubši modni dodatek, zato jih vsak dan menjam. Vedno izberem takšno, da pristaja stajlingu, ki ga imam tisti dan na sebi.

Veliko mojih torbic je majhnih, zato imam s seboj vedno le osnovne potrebščine: telefon, denarnico, žvečilke, balzam za ustnice in šminko v barvi, ki jo tisti dan nosim. Če je torbica večja oziroma vem, da bom dlje časa od doma, pa se v njej znajdejo še voda, planer, robčki in kakšen prigrizek. 

Stvar, ki se ti je na poti blogerstva najbolj vtisnila v spomin?

Gotovo zmaga na natečaju za Deichmann blogerko in posledična udeležba na njihovem blogerskem dogodku, o čemer sem do takrat le sanjala. Tam sem spoznala tudi preostale blogerke, s katerimi se družim še danes, in sem izredno hvaležna, da so me tako lepo sprejele medse in me ves čas podpirajo.

Tvoj življenjski moto?

"What doesn’t kill you makes you stronger." (V prevodu: Kar te ne ubije, te utrdi.) Ker je preprosto res.

Sledi Zali:

Pripravila: Nika Švajncer

Fotografije: Osebni arhiv Zale Zagoričnik

Članek lahko najdeš tudi v septembrski številki revije Cosmopolitan, ki te že čaka na poličkah tvoje najljubše trafike.

Preberi še: UGH! Če ti cenen nakit VEDNO počrni, ga namoči v TOLE pijačo (vedno deluje!)

Priporočamo tudi: V čem je finta ... problematične kože? (piše naša lepotna kolumnistka Ines Šercelj)