Navdih z Instagrama: Kdo je kodrolasa Neža Spruk, ki je prevzela Cosmo uredništvo?

31. 10. 2019
Navdih z Instagrama: Kdo je kodrolasa Neža Spruk, ki je prevzela Cosmo uredništvo? (foto: Osebni arhiv)
Osebni arhiv

Verjamemo, da bo navdušila tudi tebe! Kaj ni čudovita? 😍

Kodrolasa Neža Spruk nas je osvojila s svojim smislom za lepoto in estetiko, a lagali bi, če bi rekli, da nas ni še posebej pritegnila s svojimi fotografijami s potovanj!

Pokukaj v njen svet, prepleten z lepoto, utrinki z nepozabnih življenjskih dogodivščin in poslovno potjo, tekom katere je nastal tudi njen čisto prvi izdelek za nego las. Jo že spremljaš?

S čim se ukvarjaš?

Poleg študija arhitekture sem se samoizobraževala na področju dizajna in podjetništva, kar je danes, kljub temu da sem magistrica arhitekture, pripeljalo do samostojne podjetniške poti, kjer se ukvarjamo z razvojem blagovnih znamk, lastnih izdelkov in spletne prodaje.

Področje lepote me je zanimalo od malih nog in vedno sem imela željo ustvariti nekaj svojega.

Ker imam sama zelo zahtevne lase in sem ves čas v iskanju novih in boljših rešitev, se je rodila Nega in naš prvi izdelek – maska za lase. Ponuja najboljše in hkrati ozavešča o uporabi kozmetike, ki je prijazna do živali in našega planeta. Moj cilj je razviti celotno linijo kozmetike, ki bo tako dobra, da bodo ljudje prenehali z uporabo vse ostale, ki je testirana na živalih in obremenjuje okolje.

Kakšna je tvoja jutranja in večerna lepotna rutina?

Moja lepotna rutina temelji na skrbnem čiščenju kože in zaščiti pred zunanjimi vplivi. Zjutraj in zvečer obraz najprej temeljito očistim s čistilnim gelom in tonikom.

Med tednom temu sledi serum za zaščito pred modro svetlobo in vlažilna krema, med vikendi pa serum za zaščito pred okolijskimi vplivi. Takšna rutina naj bi ohranjala mladosten videz, saj je koža čista in zavarovana pred vplivi, ki pospešujejo njeno staranje.

Vidim, da zelo rada potuješ. Katero mesto se ti je doslej najbolj vtisnilo v spomin in po čem?

Zelo! Možnost potovanja po svetu je ena izmed mojih največjih motivacij pri delu. Če bi izbirala po poklicu, bi izbrala Rim zaradi zares neverjetne arhitekture, če bi izbirala po duši, pa bi izbrala Ubud na Baliju.

Katero bi pa rada obiskala naslednje?

New York. Potovanje tja planiram v začetku naslednjega leta in ga res že težko čakam!

Česa ne sme manjkati na tvoji kopalniški polički?

Puder, maskara in balzam za ustnice so tri stvari, ki jih uporabljam vsak dan. Moj “signature look” je od nekdaj naraven, letos pa sem še vso kozmetiko zamenjala za cruelty-free.

Brez katerih stvari nikoli ne zapustiš doma?

Nikamor ne grem brez telefona, skoraj nikamor pa brez psa. :)

Kaj je tvoja največja strast?

Dobro vprašanje! Težko izberem eno, ker sem po horoskopu tehtnica, ampak na koncu se vse začne in konča pri ustvarjanju – resnično živim za to, da ustvarjam. Začela sem v plesu, nadaljevala v arhitekturi, danes ustvarjam blagovne znamke in vse so bile in so še moja največja strast.

Kakšni so tvoji cilji za prihodnost?

Lahko bi rekla, da sem človek ciljev. Imam jih veliko in na več različnih področjih, to mi pomaga ohranjati fokus in smer, v katero grem.

Največji pa je svoboda do ustvarjanja stvari, ki me osrečujejo in pomagajo.

To je na primer realizacija moje magistrske naloge, kjer sem razvila koncept pasjega zavetišča, ki spodbuja višje število posvojitev in je razvit posebej za države z nižjimi proračuni.

Kaj ti v življenju daje navdih in kakšen je tvoj življenjski moto?

Moj največji navdih je svoboda. Govorim o svobodi v poklicu, financah, potovanjih. Ta navdih narekuje moj moto: #neverstop. To je bilo moje gorivo vse od srednje šole do danes, ko imava s fantom svoje podjetje. Sem zares vztrajna oseba, rada delam in vsak dan se trudim narediti korak bližje k svojim ciljem.

Verjamem, da nič ni nemogoče, kdaj le prekmalu odnehamo.

Nežo, ki je tudi članica Instagram skupnosti @cosmogangslovenija, lahko spremljaš na Instagramu pod vzdevkom @nezaspruk

Pripravila: Nika Švajncer, fotografije: osebni arhiv Neže Spruk

Članek lahko najdeš tudi v novembrski številki revije Cosmopolitan, ki te že čaka na poličkah tvoje najljubše trafike.

Preberi še: Navdih z Instagrama: Spoznaj blogerko Zalo Zagoričnik!

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ