Tek v petkah V.: Najhitrejša, najbolj trendi in najvišje opetana za leto 2011

Tradicionalno peti Tek v petkah je tokrat svoje mesto našel v sami srčiki praznovanja desetletnice izhajanj Cosmopolitana, v t.i. Cosmo desetki s Cosmo šoping dnevom, ki ga bo v večernih urah sklenila nora zabava Cosmo Dirty Dance Party.

17. 9. 2011

V zgodnjih dopoldanskih urah so se na Prešernovem trgu že pričele zbirati, se prijavljati ter si pustile vzeti mero (stiletk, se ve) prve Cosmo tekačice v petkah.

Tradicionalno ogrevanje in živ žav okoli prijav so pospremili plesni in glasbeni vložki, atraktivni in zabavni dogodki, tekoči nagradni izzivi, ekstra darilca in razglasitve, pa tudi prva lepotna razvajanja in šoping popusti, ki bodo obiskovalke (in obiskovalce) mestnega jedra še naprej razveseljevali tekom celega dneva.

Tokratno traso tradicionalnega Teka v petkah smo s štartom na ovinku pri Mestnem trgu zarisali v nadaljevanju po Stritarjevi ulici mimo križišča z Mačkovo ulico in križišča z Adamič-Lundrovim nabrežjem ter Cankarjevim nabrežjem, po srednjem mostu Tromostovja do izteka na Prešernov trg.

Predtekmovalni del s kvalifikacijskimi teki

Dekleta v najmanj 8 cm visokih in ne manj kot 2 cm širokih petkah so v najboljšem primeru traso odtekle vsaj dvakrat.

Iz vsakega od polfinalnih tekov se je namreč v finalni tek uvrstilo po pet najhitrejših iz vsakega teka, o najhitrejši na stiletkah pa je odločil finalni tek!

 

Zmagovalka Teka v petkah!

Kategorija: Najhitrejša!

Izkazalo se je, da svoje visoke petke najhitreje brusi:

  • Tina Slejko

Vse čestitke!

Zmagovalka, ki je progo v dolžini 120 metrov pretekla v 17,4 sekundah, je revija Cosmopolitan in blagovna znamka Compeed razveselila s čekom v vrednosti 1000 evrov!

Lovorika: 'Najvišja petka'

Meritve na prijavnem mestu so pokazale, da je lastnica letošnje najvišje petke postala:

  • Anuška Ulčnik Kokalj z neverjetnimi 14,5 centimetrskimi stiletkam!

Čestitamo!

Galerija Emporium ji je podarila par čevljev z visoko peto.

Lovorika: 'Najboljši stil'

Po mnenju Cosmopolitanovih modnih strokovnjakov je imela najboljši stil tekačica s štartno številko 59.:

  • Aleksandar Kos Kirbus iz Maribora

Razveselili so jo z enoletno naročnino na revijo Cosmopolitan.

Bravo, punce!

Še to:

Prav vse udeleženke Teka v petkah V. so prejele simbolična darilca, za morebitne žulje pa so kot vedno poskrbeli obliži Compeed!

Fotografije z dogodka in video zapise naše spletne kamere bomo za vse, ki bi se na njih rade našle in one, ki vam v času Teka v petkah in Cosmo Desetke ni uspelo biti na prizorišču dogajanj, objavili v prihodnjih urah in dneh.