Cosmopolitanov tek v petkah

Čas je, da izbrskaš svoje najbolj udobne petke in se nam pridružiš!

4. 7. 2011

Če si vajena tekanja v petkah, bo Cosmopolitanov tek v petkah št. V. zate mala malica, vse navdušene ‘balerinkarice’ pa imate še dovolj časa, da se zavzeto lotite priprav.

Kaj potrebuješ?

Malce kondicije, čim bolj usklajeno garderobo (izbirali bomo namreč tudi najboljši stil) in čevlje z najmanj osem centimetrov visoko, in ne več kot dva centimetra široko peto (obutev s polnim podplatom in platformo ni dovoljena).

Kdaj torej?

17. septembra v središču Ljubljane, dopoldan!

Kot vsako leto bo tudi letos prijavna točka dobro označena, tako da dogajanja nikakor ne boš mogla zgrešiti.

Ali bolj natančno: prijave na mestu samem, torej na Prešernovem trgu, kjer bo centralna točka dogajanja, bodo potekale med 9. in 10.30 uro dopoldan. Tam in takrat bodo tekačice dobile svoje štartne številke, izmerili in premerili bodo njihovo tekaško opremo (ta namreč mora ustrezati zahtevanim kriterijem teka v petkah) in se tudi -tako kot se za vsak tek spodobi - tudi nekoliko ogrele.

Za točno opoldan sta v razmaku desetih minut planirana prvi in drugi kvalifikacijski tek, nato pa nas - najverjetneje ob 12.30 uri - čaka finale teka v petkah.

Start teka je predviden na ovinku pri Mestnem trgu in bo najverjetneje potekal po Stritarjevi ulici mimo križišča z Mačkovo ulico in križišča z Adamič-Lundrovim nabrežjem in Cankarjevim nabrežjem ter se nadaljeval po srednjem mostu Tromostovja do izteka na Prešernov trg.

Prijavi se tudi ti!

In zakaj se ne bi, saj so nagrade več kot mikavne: najhitrejša bo prejela 1.000 evrov, lepe nagrade se lahko nadeja tudi tekmovalka, ki bo žirijo najbolj navdušila z usklajeno garderobo, in tista, ki si bo drznila obuti najvišje petke (lanski rekord je bil 11,1 centimetra), prav vse tekmovalke pa bodo prejele simbolično darilce.

Ker želimo, da vsako leto zmaga druga cosmo punca, lahko dosedanje zmagovalke tekmujejo le zunaj konkurence za zmago.

Rezerviraj si torej svojo štartno številko in se že danes prijavi tukaj.

Še to:

Za morebitne žulje bodo poskrbeli obliži Compeed!