Enrique Iglesias v intervjuju odprl dušo in srce

Španski glasbenik Enrique Iglesias je dal intervju, v katerem je povsem odkrito spregovoril o svojem zasebnem življenju, razmerju z Ano Kurnikovo, odnosu do zakona in slavnem očetu.

Enrique Iglesias v intervjuju odprl dušo in srce (foto: Profimedia) Profimedia
27. 7. 2016

Ko gre za poklicno področje, se je s svojim singlom Duele el corazón spet dokazal kot mojster poletnih hitov, tudi v zasebnem življenju pa mu gre vse kot po maslu.

Enainštiridesetletni španski glasbenik, glasbeni producent in igralec Enrique Iglesias je že 15 let v srečnem razmerju s 35-letno nekdanjo rusko teniško zvezdnico Ano Kurnikovo.

V intervjuju, ki ga je dal za nemško spletno stran spot on news, se je razgovoril o skrivnostih svojega razmerja in pojasnil, kaj si misli o zakonu.

Enrique

Med drugim je tudi razkril, kakšen je bil 72-letni španski glasbenik Julio Iglesias (na fotografiji spodaj) kot oče, in odgovoril na vprašanje, ali si tudi sam želi postati oče.

Julio

Enrique, Že pet 15 let ste v razmerju, ki je povsem brez škandalov in drame. Kakšen je vaš skrivni recept?

Ne vem. Saj nisem strokovnjak za razmerja. Ampak 15 let je dolgo obdobje ...Toda to še ne pomeni, da sem strokovnjak. To preprosto pomeni, da imam srečo, da sem z nekom.

Spoštujeva se, ljubiva se in razumeva se. Seveda tudi midva prestajava vzpone in padce kot vsak par.

Razmerja so lahko trdo delo. Včasih ti uspe, včasih ne. Imela sva srečo, da sva vedno prebrodila slabe čase, in zato toliko bolj uživava v dobrih.

Ana

Je Ana ljubezen vašega življenja?

Zdaj bi s stoodstotno gotovostjo rekel, da je. Toda na to vprašanje bom lahko zares odgovoril šele takrat, ko bom star 90 let. Hočem pa odgovoriti pritrdilno. Ne nazadnje bo pozneje prebrala ta intervju ...

In potem bodo težave v hiši?

Ne, zaradi tega res nisem odgovoril pritrdilno. To mislim povsem iskreno. Ona je ljubezen mojega življenja.

Menda na zakon gledate precej kritično. Zakaj?

Zakona nikoli nisem kritiziral. Nekoč sem le rekel, da ni nujno, da te zakon naredi bolj srečnega ali da zaradi njega bolj ljubiš svojega partnerja.

Nič nimam proti zakonu, ravno nasprotno. Sem za zakon. Mislim pa, da zakon ni jamstvo za srečo. Imam tesne prijatelje, ki so poročeni, a niso zares srečni.

Po drugi strani pa nekateri prijatelji niso poročeni in so zelo srečni. Imam pa tudi prijatelje, ki so srečno poročeni. Verjetno ne obstaja skrivni recept.

e

Menite, da odnos staršev vpliva na odnose, ki jih imajo njihovi otroci s svojimi partnerji?

Da, absolutno! Pa naj bodo starši skupaj ali ne.

Vaši starši so se ločili ...

Res je. Toda trdno sem prepričan, da je bolje, da se starši na lep način ločijo, kot pa da, le zaradi otrok ostajajo skupaj, čeprav se ne razumejo več. Imel sem srečo, da sta se moja starša takrat kljub ločitvi še vedno dobro razumela in se spoštovala.

Nikoli nisem videl, da bi se prepirala. Prav gotovo sta počela tudi to, a pač ne pred nami. In to je za otroka zelo pomembno.

Je to torej razlog za vaše stališče do zakona?

Ne, to absolutno nima prav nobene zveze. Še enkrat poudarjam, da nisem proti zakonu. Mislim, da je zakon nekaj čudovitega. Še posebno, če si poročen s pravo osebo.

Pa ste vi poročeni?

Tega še jaz ne vem. Predstavljajte si, da ste poročeni, a tega sploh ne veste ... Tisto noč sem moral biti močno vinjen ... (smeh)

Kaj vam pomeni družina?

Družina je zelo pomembna, to je sistem podpore. Ko rečem družina, pa v mislih nimam samo krvnih sorodnikov, ampak k njej prištevam tudi tesne prijatelje. Ljudi, ki te ves čas obdajajo. To te oblikuje v človeka, kakršen si in kakršen nekoč še boš.

Si želite kdaj postati oče?

Zelo rad bi imel otroke, ni pa še nič v načrtu. Ampak zdaj, ko že to omenjate ... Morda pa bi moral že danes zvečer začeti ...

e

Bi potem kakšno stvar naredili drugače kot vaš oče?

Moj oče je bil čudovit oče. Bil je res zelo zaposlen, a to ne pomeni, da ni bil dober oče. Čeprav ga nisem tako pogosto videval, ko sem bil majhen, sem ves čas vedel, da mi bo stal ob strani, če ga bom potreboval. In to veliko pomeni.

Okej, ni me vsak dan pospremil v šolo ali pa me sploh ni (smeh), a kljub temu ... Bil je ljubeč oče. Bil je ob meni, ko mi je šlo slabo. Ne morem se pritoževati.

Torej kot oče ne bi ničesar naredili drugače?

Če bom postal oče, bom seveda malo več doma in manj potoval. A to ne pomeni, da obžalujem, da sem bil vzgojen, kot sem bil. Res sem imel srečo. Upam, da bom nekoč ravno tako odgovoren in spoštljiv kot sta bila moja starša.

Enrique

Preberi še: Jennifer Aniston je dokončno prekipelo glede vprašanj o nosečnosti! ali pa preberi 3 dobre razloge, zakaj bi morali vsak večer spati goli.