Kaj si moški mislijo o tvojem oblačenju?

Ogromno vašega časa in energije gre za to, da ste videti čim bolj privlačne. Seveda to počnete predvsem zase, malo pa tudi zato, da ugajate nam, moškim. Kaj pa si mi zares mislimo o vaše stilu oblačenja?

Kaj si moški mislijo o tvojem oblačenju? (foto: Profimedia) Profimedia
17. 5. 2016

Na vprašanje, kako želijo, da se ženska oblači, bi večina moških odgovorila, da ne ve. Tudi sam sem med njimi. A če bolje pomislim, sploh ni tako. Če se res poglobim v to, kaj rad vidim na ženski, ugotovim, da v bistvu zelo dobro vem, kaj mi je v kateri situaciji najbolj všeč oz. bolj natančno – vem, kaj mi ni všeč.

Prvi zmenek

Prvi zmenek je vsekakor priložnost, kjer je videz zelo pomemben faktor. S tem, kako si urejena, zelo veliko poveš o sebi, predvsem pa daš vedeti, koliko ti pomeni oseba, s katero si na zmenku. In kaj moški najraje vidimo na prvem zmenku? Pomembno nam je, da nisi videti, kot da si danes oblekla najboljše obleke, kar jih imaš. Nikoli ni v redu, če daješ vtis, da se preveč trudiš, in to se začne že z obleko. Druga skrajnost nam seveda tudi ne ugaja. Najraje imamo, če si okusno oblečena, da ne pretiravaš v nobeno skrajnost. Pokažeš, da si se potrudila, vendar ti to ni delalo preveč skrbi, ker se znaš vedno urediti situaciji primerno. Če sem še bolj konkreten – nikakor ne kaži preveč kože. S tem ne daš možnosti naši domišljiji, pokažeš pa tudi, da nimaš ravno okusa. S tem ne mislim, da se obleci v vrečo; linije tvojega telesa morajo biti vidne, le golote ne sme biti preveč. Najboljše so kakšne oprijete kavbojke ali druge hlače ter zapeljiv top.

Barve so pri obleki zelo pomembne

Pustimo, da se moda menja in da so vsako leto moderne druge barve. Moški večinoma ne vemo, katere barve so kdaj modne. Vemo samo, katere barve pristajajo tebi oz. katerih ne bi smela nositi. S tem, kakšne barve nosiš, veliko poveš o tem, koliko se poznaš, koliko si upaš. Si bolj pogumna in strastna ali bolj previdna in umirjena. Univerzalne barve ne morem izpostaviti, saj vsaki izmed vas ne pristajajo iste barve. Mogoče črna. Problem črne je, da sporoča, da igraš na varne karte, da se ne poznaš, da si ne upaš niti malo izstopati, da nimaš svojega mnenja. Si pač takšna kot večina. Saj črna paše vsakomur, kajne? Ugotovi, katera barva te najbolj polepša, v kateri barvi oddajaš najboljšo energijo. Če je to še vedno črna, pa jo poskusi poživiti s kosom oblačila, ki ni črn. Ne izgubi se v množici drugih deklet.

Tudi mi gledamo vaše čevlje

Tako kot ve zelo hitro pogledate moške čevlje, tudi mi zelo hitro opazimo vašo obutev. Mislim, da pri nobenem moškem ne moreš zgrešiti s petkami. Petke vas preprosto naredijo zelo privlačne. Izpolnjujejo vse, za kar so bile ustvarjene. Podaljšajo vam noge, naredijo vas višje in bolj vitke, in kar je najpomembneje, spremenijo vaš način hoje. Hodite veliko bolj zapeljivo, kot kakšne mačke. Neustavljivo privlačno. Če pa petke naravnost sovražite, ker so neudobne itd., vas rešijo škornji. Ti vas naredijo strastne, in strast je nekaj, kar si vsak moški želi pri ženski. Najmanj nas navdušijo čevlji z ravnimi podplati. Tudi pri zelo visokih dekletih raje vidimo, da so malce višje od nas, kot pa da imajo čevlje z ravnimi podplati. Razen izjem takšni podplati niso pretirano privlačni.

Gola koža že na prvem zmenku?

Ko pride do tega, da vas prvič vidimo v spodnjem perilu, seveda ponovno ni vseeno, kaj imate oblečeno – čeprav za nas to ni zelo pomembno, ker smo že tako ali tako navdušeni, da smo vas osvobodili vrhnjih oblačil in si želimo, da bi odvrgle tudi zadnje kose, se pravi spodnje perilo. Najbrž si misliš, da s tangicami ne moreš zgrešiti. To je morda celo res. A če te bo v perilu vsaj nekaj časa gledal, ga boš bolj navdušila s hotkami. Tvojo ritko naredijo zelo privlačno, ker ravno prav skrivajo, a še vedno dovolj pokažejo, da naša pozornost ostane na visoki ravni.

Kako se pomanjkljivo obleči

Prihajajo toplejši dnevi, ko bo treba pokazati tudi nekaj kože. A koliko, da nam boš spodnesla tla pod nogami? Čim več vsekakor ni pravi odgovor. Pri pomanjkljivem oblačenju moraš seveda upoštevati svoje močne točke. Če so to noge, boš oblekla krajše krilo, če je to dekolte, se bo za kakšen centimeter poglobil. Če imaš neverjetno seksi hrbet, pokažeš hrbet, če trebuh, potem naj vidimo tvoj trebušček. Kdaj pa je golote preveč? Vodilo naj ti bo, da se odločiš za eno močno točko. Če nosiš kratko krilo, potem ne imej še zelo globokega dekolteja. Če se moram odločiti, katero pomanjkljivo oblačilo je najbolj seksi za nas, moške, bi rekel, da je to kratko krilo. Krilo je zelo vabljivo in lahko dostopno pokrivalo tvoje privlačnosti in te zato naredi neverjetno seksi. Sledi seveda globok dekolte.

Kakšen stil oblačenja najbolj zažge

Časi, ko smo bili navdušeni nad tem, da ste oblečene kot iz kataloga, so minili. Predvsem zato, ker se nam zdi, da vse berete isti katalog. Resno smo začeli pogrešati osebni stil. Dolgočasi nas, če si oblečena enako kot še 50 drugih, ki gredo ta trenutek po ulici. Najboljši stil je tisti, ki ti daje značaj, ki te naredi posebno in zaradi katerega si te zapomnimo. Ženske, ki dodajo del sebe v svoja oblačila in ne sledijo strogo vsem modnim zapovedim, delujejo veliko bolj sproščene, lahkotne. Ko gredo mimo tebe, izžarevajo samozavest in privlačnost, dajo vedeti, da so zadovoljne same s seboj. In če so zadovoljne, so vedno tudi privlačne, to pa je najboljši stil – ženska, ki je zadovoljna sama s seboj. Saj veš, moški večinoma nismo modni strokovnjaki, smo pa strokovnjaki, kadar je treba prepoznati zapeljivo žensko.

Kaj menijo ostali fantje

Na spletni strani revije Men`s Health smo moškim postavile tri vprašanja ter jih prosile za iskreno mnenje. In kakšni so bili njihovi odgovori? Zanimivi! Sicer pa se lahko o tem prepričaš sama.

  • 43% anketirancev je na vprašanje o tem, kakšne barve so jim všeč na ženskah, odgovorilo, da takšne, ki poudarijo njen značaj. Na zadnjem mestu so se znašle barve po zadnji modi.
  • 59% moških na prvem zmenku najraje vidi žensko, ki je oblečena v kavbojke in zapeljiv top. Si lahko predstavljaš, da je ta kombinacija zmagala pred seksi obleko in globokim dekoltejem, ki si delita drugo mesto, le 3 odstotkom manj moškim pa je na prvem zmenku všeč ženska v športnih oblačilih.
  • 56% moškim se zdi jo neustavljivo privlačne ženske, ki nosijo visoke petke. Ne boš verjela, da so se na drugem mestu znašli športni copati ter na tretjem škornji in balerinke z enakim številom glasov.

Simon Zajc

Cosmopolitan Stil & Lepota