Celulit: Kaj najbolj pomaga?

Celulit verjetno tudi tebi ta trenutek povzroča skrbi – bliža se namreč čas, ko bo treba obleči kopalke! Preveri, kako uspešne so proti celulitu masaže, kreme, prehrana in drenaža. 

Celulit: Kaj najbolj pomaga? (foto: profimedia) profimedia
5. 7. 2016

Celulit ni nič drugega kot maščoba, ki se je naravno (da, čisto naravno!) razporedila v tvojem podkožju.

Mnjama, mnjama

A vse le ni odvisno od narave, pač pa tudi od tvojega prehranjevanja in pomanjkanja rekreacije, ki bi poskrbela za porabo zaužite energije, kajti celulit je očiten takrat, ko je količina maščobnih celic v podkožju povečana. Ta vpliva na vezivno tkivo, ki je zaradi 'gneče' slabše prekrvavljeno, kar povzroča nadaljnji propad vezivnih celic in posledično slabšanje stanja videza kože.

Različne tehnike v boju proti pomarančni koži

Če se sprašuješ, kaj bi pomagalo pri odpravljanju celulita, ti razkrivamo nekaj šokantnih dejstev …

Anticelulitna masaža

Sama anticelulitna masaža dolgoročno ne more odpraviti celulita! Lahko pa pomaga telesu pri prekrvavljenosti v podkožju, a še enkrat poudarjamo – samih maščobnih celic masaža ne bo odstranila! Njen učinek je kratkotrajen, a vseeno blagodejen in koristen za telo.

Učinek: 60 %

Anticelulitne kreme

Žal ti tokrat sporočamo še eno slabo novico – anticelulitne kreme ne delujejo, ker njihove učinkovine ne morejo tako hitro doseči najglobljih delov tvoje kože. Delujejo pa površinsko, ker jih z masažo naneseš na telo. Žal samega vzroka – odvečne telesne maščobe – za nastanek celulita tudi ne odpravljajo!

Učinek: 40 %

Limfna drenaža

Tehnika, ki pospeši delovanje limfnega sistema, tako kot masaža, pomaga pri zunanjem videzu kože, saj spodbudi odvajanje tekočin, ki zastajajo v podkožju in tako spodbudi prekrvavitev, a ponovno – vzrok za oviro ni odstranjen!

Učinek: 60 %

Sprememba življenjskega sloga

Da boš vedela, kako 'ogrožena' si, moraš najprej vedeti, kolikšen je tvoj odstotek telesne maščobe in kakšen je ta v primerjavi z mišično maso. In zdaj še rešitev, ki deluje: Uspešno boš celulit odpravila s pravilnim hujšanjem, ki pa je dolgotrajno. Da se boš znebila maščobnih celic, se moraš dolgoročno pravilno prehranjevati in redno vaditi tako, da spodbujaš izgorevanje maščobnih celic in ne drugih tkiv – posvetuj se s prehranskim strokovnjakom ali osebnim trenerjem v najbližjem fitnes centru, ki ti bo dal prave napotke.

Učinek: 100 %

Preveri še: Kateri zaščitni faktor je najboljši zate

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri