6 vrst moških, s katerimi ti zmenek do 30. leta ne uide

Zmenek s tipom, ki v bistvu noče nič resnega, pa vse do zmenka s tipom, ki je morda tisti pravi ...

6 vrst moških, s katerimi ti zmenek do 30. leta ne uide (foto: profimedia) profimedia
27. 6. 2016

Starejši tip

Ti si 21, on je 36. Ne veš točno, zakaj te privlači in ne upaš si niti pomisliti, da se v srčiki razmerja skriva podzavestna navezava tvojega očeta, ampak vseeno vztrajaš, ker se ti zdi nadvse fino imeti odraslega partnerja. Sčasoma začneš odkrivati, da je takšno razmerje vse prej kot enostavno, pa še vsi mislijo, da te je v resnici najel za zmenek. Kar te niti ne bi motilo, če bi bila zares plačana. Pa nisi. Zna biti, da isto finto ponoviš kasneje, v začetku tridesetih, ko si najdeš 50+ ločenca, nakar tvoja mama ugotovi, da sta bila sošolca v srednji šoli. In te vse mine.

Tip, ki bi moral biti samo prijatelj

Tisti fant, s katerim si bila dolga leta prijateljica, potem pa sta neko noč končala skupaj. Oba sta mislila, da bo super, ker drug o drugem vesta vse, na koncu pa je bilo tako čudno in neprijetno, da si si na koncu želela le, da se to ne bi nikoli zgodilo. 

Tip, ki misli, da je darilo ženskam

Igra po vseh pravilih zmenkarij in vedno izreče ravno prave stvari ob ravno pravem trenutku. In to ga nadvse zabava, saj je prepričan, da je prav on najbolj kul stvar, ki se ti je lahko zgodila. Ko drugim poveš, s kom se dobivaš, pogledajo v tla, ker vsak izmed njih pozna še vsaj 10 drugih žensk, ki so mu nasedle. Najboljši trenutek tega razmerja je, ko se končno nehaš odzivati na njegove finte in ga potem še odsloviš.

Bolestno ljubosumen tip

Enkrat si se z njim poljubila, pa ga že zanima, zakaj imaš še vedno druge moške v svojem življenju. Preverja tvoje prijatelje na facebooku in te nadleguje, če ti fantje lajkajo ali odgovarjajo na objave, pri tem pa postaja vedno bolj zadušljiv in nevrotičen, dokler ti v besnem izpadu dokočno ne prepove izhoda iz hiše. Ko ga le zapustiš, razmišljaš, katera uradna ustanova bi ga sprejela tudi brez napotnice.

Tip, ki ga ni

Z njim začneš, ker ti je totalno odštekan frajer, ki vedno nosi usnjene klobučke in oprijete črne kavbojke in igra inštrument v kakšni gnili beznici, za katero še nihče ni slišal. Kadar ni priklopljen na svoj saksofon (ki mu je seveda dal neko žensko ime, bržkone po kakšni bivši 'muzi'), izdeluje umetniške inštalacije iz odpadne plastike in pravi, da ga pri tem ne smeš motiti. Enkrat na mesec, ko ima končno čas med svojimi 'špili', te povabi na zmenek, običajno na ogled kakšnega ukrajinskega umetniškega filma, v katerem dve uri in pol gledaš pšenično polje. Ko ga kličeš, ga ne dobiš, javi se okoli polnoči preko SMSa. Ko z njim končaš to čudno razmerje, se v tvojem življenju v bistvu nič ne spremeni.

Tip, ki noče nič resnega

Tisti fantič, ki ima v glavi izbrano leto svojega življenja (recimo 30, lahko pa tudi 40 ali 50), kot mejnik, do kdaj ne sme biti v resnem razmerju, ker mora ostati mlad in svoboden in izkusiti vse radosti tega življenja. Prepričan je, da je neznansko privlačen in ima resne težave z intimnostjo. Če ga najdeš v njegovih zgodnjih dvajsetih letih, zna biti, da si odkrila mladostniški portret moškega, ki bo do konca življenja samski. Brez slabe vesti, ga lahko na to tudi sama opozoriš.

Tip, ki ni pozabil bivše

Začne se malo in po malo - svojo bivšo tu in tam vplete v pogovor kot začimbico za vajino debato. Postopoma jo omenja vedno pogosteje, dokler se nekega lepega dne ne zave, da ti leži v naročju, objokan, ker se od nje ni uspel pravilno posloviti. Najbolje, da mu daš kar ti to tako želeno priložnost.

Tip, ki bi lahko bil tvoj mož

Zgodi se, da že pred tridesetim letom naletiš na res najboljši možen ulov. Na frajerja, ki je vse, kar prej našteti fantje niso - in še več. To je tisti fant, ki komaj čakaš, da ga ponovno pelješ v družbo tvojih prijateljic in prijateljev, ker ga vsi obožujejo. Tisti fant, za katerega še tvoja mama trdi, da si ga ne zaslužiš. Fant, s katerim ti morda uspe ustvariti dolgotrajno razmerje, morda pa vseeno ne. Tudi če ne, veš, da ga ne boš nikoli pozabila.  

Oglej si, kako seksi sinova ima Pamela Anderson in preveri, kakšne so navade žensk, ki imajo lepe, zdrave in močne lase.