25 fantastičnih poletnih trikov

Kaj pomaga pri komarjevih pikih? Kako očistim žar? In kako rešim prelomljeno stopljeno šminko? Tukaj je nekaj praktičnih poletnih rešitev za vsa področja.

25 fantastičnih poletnih trikov (foto: Profimedia) Profimedia
9. 8. 2016

Zmečkan plastični namizni prt

Če boš prt segrela s sušilnikom za lase, bodo vse neprijetne gube izginile same od sebe.

Ko se blond barva v bazenu ­obarva zeleno

Blond lasje lahko pri stiku s klorirano vodo dobijo zelen odtenek – povzročijo jih bakreni ioni v sredstvu proti algam. Torej si pred kopanjem raje nadeni plavalno kapo. Se je nesreča že zgodila? Lase umij z mešanico treh aspirinov in vode.

Drseča vrtna lestev

Mmmmh, na drevesu visijo sveži sadeži … Toda ko prisloniš lestev ob drevesno deblo, se pogosto pogrezne v tla. Za stabilno oporo: pod lestev namesti stare športne copate.

Popolnoma zlepljena rešetka za peko na žaru

Umazana, zaskorjena rešetka se očisti z mokrim časopisnim papirjem: vanj dobro zavij ohlajeno rešetko in jo potopi v večjo količino vode. Naslednje jutro jo samo obriši.

Golobi na balkonu

Oboroži se s posebno napravo, ki oddaja tonske signale, ki pa jih ljudje ne zaznamo. Ceneje gre z milom: z njim natrite teren – golobi ne marajo vonja mila, poleg vsega pa jim bo še drselo.

Ostanki svečk

Ostanke svečk deni v star lonec in maso segrej. Nato jo prelij v (najbolje okrogle) modelčke za ledene kocke. Vanje vstavi stenj, počakaj, da se posušijo, in jih nato vzemi ven. In plavajoče svečke za naslednjo zabavo so že pripravljene!

Vroč volan

Če parkiraš na soncu, čez avtomobilski volan položi brisačo.

Mravljična nadloga

Na pot, po kateri stopajo mravlje, in na njihovo gnezdo nasuj pecilni prašek – to bo zagotovo pomorilo živalce, in to brez strupa.

Potni robovi

Ti ob vročini ne pomaga niti dezodorant? Kupi si posebne blazinice za pod pazduho. Enostavno jih nalepi v majico ali bluzo in končano!

Čajne lučke

Si že kdaj poskušala položiti čajno lučko v kozarec in si si pri tem opekla prste? Aluminijasto posodico čajne lučke primi s konicami večjih škarij in jo položi v kozarec.

Trdne žarnice

Se zunanjih žarnic ne da več potegniti iz držal? Pomagajo le klešče, potrpljenje in izostren čut. Namig: navojni vitel namaži z vazelinom. Naslednja menjava žarnice bo že lažja.

Grudasta maskara

Zaprto maskaro podrži pod tekočo, vročo vodo. Nato jo potresi, obrni sem ter tja in malce potrkaj ob mizo – in tuš za trepalnice bo spet tekoč.

Rastlinojede muhe

V kuhinjo postavi kozarec jabolčnega soka, ki si mu dodala malce kisa in sredstva za pomivanje. V nekaj dneh bodo v njem plavale rastlinojede muhe.

Neprijeten vonj balerink

Poleti nihče ne nosi rad nogavic – ob vročini pa se seveda noge znojijo in izločajo neprijetne vonje. Pomagaj si s posebnim dezodorantom ali pudrom za noge. Od časa do časa tudi prezrači notranji podplat.

Zlomljena šminka

Mesto preloma segrej z vžigalnikom, nato koščka stisnite skupaj. Zavito šminko brez pokrovčka postavi v hladilnik. Po eni uri bo že trdna in 'zakitana'.

Mlačni napitki

Za vse, ki nimajo hladilne torbe: termovke lahko poleg ohranjanja vročih napitkov uporabiš tudi za hlajenje.

Mozoljčki po britju

Najbolje se je briti pod vodo, tako da ležiš v kopalni kadi – koža je takrat lepo mehka. Tudi dobro: pena za britje in pomirjevalna krema za po britju.

Zmečkano nagubano krilo

Gube tvojega poletnega krila pripni z bucikami. Likanje bo nadvse lahko!

Piki komarjev

Na mesto pika položi sveže odrezano polovico čebule. To bo pohladilo pik in ublažilo srbenje.

Trajnost sadja

Sveže sadje bo najdlje ohranilo svežino, če boš neoprano in ločeno po sortah razporedila po plastičnih vrečkah in te shranila v predalu za zelenjavo v tvojem hladilniku.

Mehurčki na stopalih

Stopala redno maži s kremami. Koža bo tako mehka in elastična. Pomagaš si lahko tudi s posebnimi obliži za mehurčke.

Namigi za cvetlice & trato

Orhideje, ki ne cvetijo

Na okensko polico, tik poleg cvetličnega lonca, položi zrelo jabolko. Plini zorenja sadeža bodo tvojo orhidejo spodbudili k cvetenju. Ko se pokažejo prvi cvetovi, odstrani jabolko.

Košnja mokre trave…

…. ne uspe in celo pokvari kosilnico? Ne! Rezilo namaži z rastlinskim oljem in nepokošena ne bo ostala niti ena bilka.

Odlomljeni cvetovi

In spet je steblo prekratko za tvojo vazo? Cvet položi v lepo skodelico z vodo in poskrbite za čudovito dekoracijo.

Suhe cvetove marjetic …

… je vedno treba odrezati hkrati. Rastlina nato vso svojo moč uporabi za tvorjenje novih cvetov (velja tudi za pelargonije!)

Preveri še: Kaj vse moraš narediti s prijatlejico to poletje