Ti je vroče? Obišči eno izmed 12 najlepših naravnih kopališč pri nas (ali pa kar vse)

Ni ti treba na morje, da bi se osvežila v teh vročih dneh, saj imamo pri nas veliko čudovitih naravnih kopališč. Tukaj smo jih zbrali 12, po našem mnenju najlepših.

Ti je vroče? Obišči eno izmed 12 najlepših naravnih kopališč pri nas (ali pa kar vse) (foto: Aleksander Kavčnik, instagram.com/mestnaobcinavelenje) Aleksander Kavčnik, instagram.com/mestnaobcinavelenje
16. 7. 2022

Včasih se nam tako mudi ven iz naše lepe in z zelenjem obdane deželice, da še prevečkrat pozabimo na to, kaj vse nam nudi in kako pravljična je v resnici.

Namesto, da že ob prvem sončnem žarku "letiš" na morje, si raje oglej in obišči ta slovenska naravna kopališča, ki jih obiskujejo ljudje s celega sveta:

Bohinjsko jezero

Bohinjsko jezero je največje in najgloblje naravno jezero v Sloveniji. Kljub temu da nima urejenega kopališča, ga radi obiščejo tako domačini kot tujci.

 

A post shared by (@goldiloks.and.a.helicopter) on

Vodni park Radlje ob Dravi

Vodni park s toboganom na Koroškem je priljubljeno kopališče mladih in starejših, ki poleg kopanja nudi tudi možnost odžejanja in okrepčanja v senci. Velja za prvi in edini biološki bazen pri nas, kjer za čistočo in kakovost vode skrbijo izključno naravni organizmi.

 

A post shared by Malčkov šport (@malckovsport) on

Kolpa

Reka Kolpa velja za eno najčistejših in hkrati najtoplejših rek v Sloveniji. Ker je tok reke počasnejši, je kopališče primerno tudi za majhne otroke.

 

A post shared by Ni Ka (@breznika) on

Sotočje Soče in Tolminke

Sotočje teh dveh turkizno modrih rek je priljubljeno kopališče udeležencev tamkajšnjih poletnih festivalov, ki jim osvežitev v vročih dneh pride še kako prav.

 

A post shared by Angelica (@hangelicad) on

Nadiža

Nadiža je v nasprotju z ledeno mrzlo Sočo ena izmed najtoplejših rek pri nas in je zato zelo priljubljena med kopalci. Po ljudskem izročilu naj bi imela zdravilno moč in celo celila rane.

 

A post shared by Luka Ploj (@plojluka) on

Blejsko jezero

Blejsko jezero je verjetno eno izmed najbolj znanih in priljubljenih naravnih kopališč, ki ga vsako leto obišče tudi veliko število tujcev. Okoli jezera ima kar nekaj lepo urejenih kopališč in po nekod imajo kopalci na voljo tudi tuše.

 

A post shared by ARTTU MUSTONEN (@mustarttu) on

Šobčev bajer

Šobečev bajer se nahaja v kampu Šobec na Gorenjskem in je eno redkih naravnih kopališč, ki ima vodni park za otroke, prav tako pa je vhod v vodo plitek in omogoča brezskrbno čofotanje tudi tistim, ki ne znajo plavati.

 

A post shared by Matic Sedej (@maticsedej) on

Bajer v Ribnem pri Bledu

Bajer leži blizu reke Save pod hotelom Ribno. Poleg poletne osvežitve ga je priporočljivo obiskati tudi pozimi, saj je ob njem večino časa mir in malo ljudi.

Bloško jezero

Bloško jezero je umetno zajezeno in je globoko dva metra ter je priljubljena izletniška točka tako za kopalce kot kolesarje in druge rekreativne športnike.

 

A post shared by Žiga Pikš (@zigapiks) on

Velenjsko jezero

Velenjsko jezero je največje izmed treh okoliških, okoli njega pa so speljane urejene sprehajalne poti.

Kopališče Lepena na reki Soči

Naravno kopališče s fantastično turkizno ledeno mrzlo Sočo. Kljub mrzli vodi se vanjo splača potopiti vsaj za nekaj minut.

 

A post shared by Jennie (@jennyfer_allen) on

Jezero Jasna

Jezero Jasna kopalcem nudi več pomolov in kar 6 metrov visoko razgledno ploščad, ob njem pa se je ob pogledu na Julijske Alpe možno osvežiti tudi s pijačo in sladoledom.

 

A post shared by @veronikavik on

Pripravila: Nika Švajncer

Preberi še: Stvari, ki jih je dobro vedeti, ko greš kampirat! in 6 super idej za izlet s prijateljico (FOTO)

Priporočamo tudi: 8 potovanj, na katera se moraš odpraviti še pred 35. letom