Tole je top ideja za osvežujoč prigrizek pod palmami! 😍
Kokosove kocke so slastne kot le kaj in z malce spretnih prstov jih boš pripravila kot prava profesionalka za sladice! Če obožuješ kombinacijo svežega sadja in ...
... tropskega kokosa, je tole popolna sladica zate.
Za pripravo boš potrebovala naslednje:
Za testo:
🥥 300 g moke
🥥 1 žličko pecilnega praška
🥥 150 g sladkorja v prahu
🥥 1 vanili sladkor
🥥 180 g masla
🥥 1 jajce
Za nadev:
🥥 150 g ribezove marmelade
🥥 80 g kokosove moke
🥥 600 g mešanega jagodičevja
🥥 500 g puste skute
🥥 50 g masla
🥥 120 g sladkorja v prahu
🥥 1 zavoj vanili pudinga
🥥 2 jajci
🥥 250 ml sladke smetane
Za posip:
🥥 100 g sladkorja v prahu
🥥 100 g kokosove moke
🥥 120 g masla
🥥 140 g moke
Pripraviš pa jih takole:
Moko in pecilni prašek zmešaš z ostalimi sestavinami za testo ter vse skupaj zgneteš v okrogel hlebček. Zaviješ ga v prozorno folijo in ga za 30 minut postaviš na hladno.
Testo po pretečenem času razvaljaš, položiš na omaščen pekač, ga bogato namažeš z marmelado ter ga potreseš s kokosovo moko in jagodičevjem. Za nadev skuto z maslom in sladkorjem v prahu kremasto stepaj, nato še vmešaj dve jajci, vanilin puding v prahu in ne-stepeno sladko smetano ter z žlico maso naloži na jagodičevje. Vse skupaj do gladkega poravnaj.
Za posip zmešaj sladkor v prahu, kokosovo moko, maslo in moko, da dobiš drobljenec, ki ga potresi po kolaču. Peči 40 minut na 180 stopinjah in nato še vroče sadne kokosove rezine potresi s sladkorjem v prahu. Pa dober tek.🥥
Fotografije: Profimedia, GIPHY
Pssst! To poletje poleg tiskane izdaje REVIJE prejmeš še BREZPLAČNO različico E-COSMOPOLITANA, ki ga dobiš TUKAJ!
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?