Poglej TOP TORBO, ki jo je za to poletje oblikovala Nina Šušnjara (in imajo jo že VSE slovenske blogerke)

V intervjuju pa nam je razkrila tudi, kako jo nositi da boš to poletje videti NORO kul! 😍

Poglej TOP TORBO, ki jo je za to poletje oblikovala Nina Šušnjara (in imajo jo že VSE slovenske blogerke) (foto: Instagram/ @ninasusnjara) Instagram/ @ninasusnjara
4. 7. 2021

Najbolj moderna na plaži si, ko si svobodna / »Po mojem mnenju trendi v osnovnem pomenu besede počasi postajajo preteklost«

Novo kolekcijo znamke SUSNYARA, ki obsega hobo torbo, veliko brisačo za na plažo in leseni zapestnici, sta v sodelovanju z dm dorgerie markt Slovenija pripravili oblikovalka Nina Šušnjara in voditeljica Lucija Gubenšek.

Navdih zanjo je priznana oblikovalka dobila iz občutka sproščenosti in svobode, ki ga začutimo, ko sedimo na plaži in zremo v obzorje. Moderni dizajn, nežne peščene in zemeljske barve dopolnjujejo udobje, mehkoba in praktičnost. Nina Šušnjara je kolekcijo namenila prav posebnim ženskam ...

Kako si dobila idejo za dizajn torbe, brisače in zapestnic?

Že od samega začetka obožujem sodelovanja z drugimi znamkami. Zame je to ultimativen sinonim za »skupaj smo močnejši«. Gre za več kot le združevanje idej.  Ko se povežeta dve znamki, se združita dva svetova, ki sta prej obstajala ločeno. Ustvarjamo enotnost. Tako me je inspirirala harmonija, ravnotežje, stik z naravo in zen življenje. Vse skupaj pa je povezano s pridihom svobode, ki jo vsi tako zelo obožujemo in potrebujemo.

Ko sem oblikovala to kolekcijo, sem se vprašala, zakaj imamo skoraj vsi ljudje radi poletje, plažo, morje in sonce. Zakaj smo si tukaj enotni? Prišla sem do odgovora, da nam vse to predstavlja prav svobodo, mir, sproščenost in pozitivo, zato se tam dobro počutimo in živimo za poletne dni. Ob tem pa postavljam vprašanje vsem nam: Zakaj čakati celo leto na ta občutek, če pa ga lahko zavestno začnemo vpletati v svoj vsakdan z drugačnim načinom življenja?  

Kaj te navdihuje pri oblikovanju modnih kosov za letošnje poletje?

Trenutno me najbolj navdihujejo svoboda, stik z naravo in zen življenje. Ne gre zgolj za »modne« kose, ampak za občutek, ki ga skozi to kolekcijo želimo deliti in vzbuditi pri ljudeh.  

So peščene in zemeljske barve letošnjega poletja? Katere še?

Po mojem mnenju trendi v osnovnem pomenu besede počasi postajajo preteklost. Mislim, da je čas, da se osvobodimo potrebe zlitja z okolico,  da se sprostimo in si dovolimo biti to, kar smo.

Če nam je všeč določena barva, ki trenutno ni v trendu – pa kaj. Če te osrečuje, jo nosi. Barve naše znamke so naravni toni, zemeljske barve in nedefinirani barvni odtenki. To nas spremlja že od začetka, kar pa še ne pomeni, da je samo to »in«. 

Zakaj torbica z zapestnico? Je v dizajn skrit kakšen poseben pomen ali funkcija, ki ni takoj opazen/a?

Želela sem ustvariti večnamensko torbo. Torbe za na plažo imajo običajno fiksno dolžino ročajev, če pa se lahko krajšajo, pa so večinoma iz materialov, ki se nam zarežejo v kožo. To zna biti neprijetno, še posebej ko je koža zagorela od sonca.

Naša torba je iz mehkega materiala in jo lahko zavezujemo in prevezujemo na različne načine in dolžine. Temu pa lahko poljubno dodamo zapestnice. Na vsako stran eno, obe na eno stran ali pa enostavno brez. Sama obožujem »crossbody« torbe, ki nam omogoča proste roke, zato jo bom sama nosila predvsem na ta način.

Ženske, ki ljubijo torbe za na ramo, pa lahko trakove zavežejo krajše, z vozlom ali pa v obliki pentlje. Lahko pa jo zavežemo še krajše in jo nosimo v roki.

Kako si predstavljaš žensko, ki bo nosila tvoj set za na plažo?

Ležerna, nasmejana in sproščena ženska v beli obleki. Z okolico se ne obremenjuje, ampak jo hkrati opazuje. Je radovedna in prisotna v trenutku. Izžareva notranji mir, a je hkrati zabavna. Uživa ob dobri hrani in kozarcu vina. Rada ima ljudi in družbo, a se zna tudi »odklopiti« in biti sama, ko to potrebuje.  

Kateri je tvoj najljubši del seta?

Težko se odločim, ker je vse skupaj v ravnovesju. Tako da bom vztrajala pri celem setu. ☺

Kateri so po tvojem mnenju obvezni dodatki za na plažo, ki jih lahko pospravimo v torbico SNYR?

Poleg knjige še naravna krema za sončenje, sončna očala, voda in nekaj »za na glavo«. ☺

Lahko torbico in zapestnice vzamemo tudi s seboj v mesto? Kako ju kombinirati v tem primeru?

Seveda, torba in zapestnice so lahko tudi urbani poletni dodatki. Lahko jih kombinirate po želji, skupaj ali ločeno. Odlično se podajo k poletnim oblekam, širokim hlačam ter k naravnim in lahkotnim materialom.  

Kako bo videti tvoje poletje 2021? Kam se odpravljaš, kakšni posebni načrti?

Ker sem po očetovi strani dalmatinka, bom tudi to poletje preživela v Dalmaciji. Običajno se za dva meseca »izklopim« na skritem otočku brez prometa. Upam, da bo letošnja situacija dopuščala meni ljubo tradicijo.

Kaj je vajin obvezni kos, ki ga vedno vzameta s sabo na plažo (poleg brisače in kopalk)? Zakaj?

To bi bila voda. Seveda pa pri nobeni od naju ne gre brez sončnih očal.