HOROSKOP: Preveri, katera domača žival je POPOLNA za tvoje znamenje

Razmišljaš o novem hišnem ljubljenčku? Morda ti bo pri izbiri pomagal seznam živali, ki po svojih lastnostih in videzu najbolj ustrezajo tvojemu zodiakalnemu znamenju. ;)

HOROSKOP: Preveri, katera domača žival je POPOLNA za tvoje znamenje (foto: Profimedia) Profimedia
14. 4. 2021

Oven

Ker ste energični, dinamični in vedno hrepenite po pustolovščini, je pomembno, da imate ob sebi živahnega in vitalnega ljubljenčka, ki bo zlahka dohajal vaš aktivni življenjski stil in vam stal ob stani tudi v napornih razmerah.

Živahni pasji mešanci vam bodo zagotovo popestrili dneve, uživali pa bi tudi v družbi vitalnega in zvestega haskija ali labradorca. Ovni se sicer zelo impulzivno odločate, zato bo verjetno tudi nakup hišnega ljubljenčka zelo hiter in neposreden.

Če se boste odpravili v pasje zavetišče, se boste zagotovo odločili za prvega psa, ki bo pritegnil vašo pozornost.

Bik

Biki radi uživajo, zato ob sebi potrebujejo po možnosti kosmato in ležerno živalco, ki se bo pustila božati in razvajati v nedogled. Zajček, morski prašiček ali hrček bosta zagotovo prava izbira za vse tiste, ki ne želijo vlagati pretirane energije v vzgojo svojega hišnega ljubljenčka, temveč bi radi predvsem žival, ki bi jo vzljubili in skrbeli zanjo brez nepotrebnih naporov.

Če ste kljub temu malce bolj dinamični in pripravljeni na večjo odgovornost, si omislite ljubkega pasjega kosmatinca, po možnosti iz zavetišča, ki vas bo navdušil s svojo veselo in zvesto naravo.

Dvojčka

Ob sebi potrebujete žival, ki bo izzvala tudi vaše intelektualne sposobnosti in s katero se boste lahko pogovarjali. Lahko bi bila to papiga, ki bi jo naučili govoriti. Če ste aktivni in radoven dvojček, si lahko umislite tudi psa, ki bo z vami odkrival nove stvari in kraje. Če pa bi radi raziskovali sami in je pes za vas prevelika odgovornost, bo morda boljša izbira samostojna mačka, ki ne bo zahtevala toliko sprehodov. 

Rak

Ker ste skrbni in odgovorni, boste uživali ob prav vsakem hišnem ljubljenčku. Še posebej pa naj omenimo hrčka, ki tako kot tipični raki potrebuje udoben in prostoren domek ter nekoga, ki mu bo pokazal, da ga ima rad.

Ker hrček ni izbirčen jedec, bo v vaši kuhinji, kjer se kar tare pestrih živil, zanj vedno kaj primernega za pod zob. Če želite ostati popolnoma zvesti svoji naravi, potem si boste zagotovo omislili akvarij, v katerem boste imeli tudi raka samotarja, ki izredno dobro dopolnjuje vašo občutljivo naravo. Glejte le, da mu boste potem, ko bo svojo polžjo hišico prerasel, zagotovili novo, večjo.

Lev

Navdušujejo vas živali, ki ne skrivajo samozavesti in ki se zavedajo svojega lepega, če že ne mogočnega videza. Ker si leva iz razumljivih razlogov ne morete izbrati za hišnega ljubljenčka, vam zato priporočamo (siamsko) mačko, ki so znane po svoji aristokratski lepoti, prefinjenosti, bistrosti, prijaznosti, radovednosti in želji, da so vedno v središču pozornosti.

Pasji ljubitelji pa bodo izredno zadovoljni z zvestim in vedno dinamičnim vohljačem, kakršen je kokeršpanjel, ki vas bo na sprehodih navduševal z odličnimi sledilnimi sposobnostmi, pa tudi s svojim trmastim značajem.

Devica

Ker vam čisto in urejeno stanovanje veliko pomeni, boste po vsej verjetnosti dolgo razmišljali, preden se boste odločili za hišnega ljubljenčka, pa tudi potem boste kar nekaj časa tehtali, kateri bi bil najprimernejši za vaš stil življenja.

Ker uživate na svežem zraku in v dolgih sprehodih, vam vsekakor priporočamo pasjega prijatelja. Obenem boste naravnost navdušeni nad dejstvom, da boste lahko vzgojili in skrbeli za nekoga, ki vam bo vašo pozornost vračal z obilo ljubezni in poslušnosti. Uravnovešeni in poslušni nemški ovčar ali dobrodušen in zaupljiv bernski planšarski pes bi bil kot nalašč za vas.

Tehtnica

Ob sebi potrebujete hišnega ljubljenca, ki bo vaš dom napolnil s harmonijo in toplino. Potrebujete psa, ki ne bo težaven in bo kipel od ljubezni ter bo vas zvesti prijatelj. Za vas so morda najbolj primerni veliki in prijazni psi; kot so novofundlandec, zlati prinašalec, labradorec ali bernski planšarski pes oz. mešanček iz zavetišča, ki vam bo prav tako zagotovo vračal ljubezen. 

Tudi mačka ni slaba izbira, saj vas bo navdušila s svojo dostojanstveno lepoto ter z mirnim in ljubeznivim značajem.

Škorpijon

Škorpijoni so skrivnostna bitja, zato vas v marsičem privlačijo mačke, ki znajo izraziti svojo individualno naravo. Po drugi strani ste precej ljubosumno bitje, zato vas lahko zelo moti, če mačke ni ves čas doma ob vas, tam, kjer bi po vašem mnenju morala biti.

V tem smislu je boljša izbira pasji prijatelj. Navdušil vas bo corgi, ki se bo vedno potrudil, da bosta živela v sožitju, na kožo pa so vam pisani tudi ljubki, izredno zvesti in malce ljubosumni cotoni. Med škorpijoni se najde tudi veliko ljubiteljev nekoliko bolj nevarnih živali, zato pri marsikaterem predstavniku tega znamenja najdemo škorpijone, pajke in kače.

Strelec

Potrebujete hišnega ljubljenčka, ki bo zadovoljil vaši neskončni želji po učenju, doživljanju pustolovščin in večnem optimizmu. Pasji prijatelji bodo zato vaš najboljši spremljevalec, zlasti če si boste omislili nemško dogo, ki je na videz precej mogočna, obenem pa je izredno prijateljska in ljubezniva. Z njo boste lahko vedno športno aktivni, naredila bo izjemen vtis na vaše prijatelje in znance, prinašala pa vam bo tudi veliko veselja in ljubezni. 

Kozorog

Če se odločate za hišnega ljubljenčka, o tem premislite najmanj dvakrat. Tipični kozorogi, ki so ambiciozni in pripravljeni trdo delati za svoj uspeh in status, so namreč veliko zdoma, zato se zna zgoditi, da bo vaša živalca precej osamljena in zato nesrečna.

Če pa ji lahko ponudite redno družbo, dolge sprehode, toplino in ljubezen, so vam na kožo pisani predvsem delovni psi, kot so na primer pastirski in lovski. Škotski mejni ovčar (border collie), ki potrebuje stalne izzive in zaposlitev, bi bil kot nalašč za aktivnega in skrbnega kozoroga, ki se ne boji prevzeti odgovornosti za tako inteligentno in obenem skromno žival.

Vodnar

Ker ljubite svobodo, ste jo pripravljeni dati tudi svojemu hišnemu ljubljenčku. Mačke so zato za vas popolna izbira, saj bosta drug drugemu dala dovolj svobode in prostora, da bosta lahko živela v sožitju. Številni vodnarji pa hrepenijo tudi po nenavadnih in eksotičnih ljubljenčkih.

Ribi

Ker ste po naravi zelo zasanjani in se radi umaknete v svoj domišljijski svet, vam bo domači akvarij, za katerega boste izredno dobro skrbeli, pričaral kanček čarobnosti in veselja, ki ga morda pogrešate v vsakdanjem življenju.

Ker ste rojeni altruisti, vam priporočamo, da si, če hrepenite po pasji ali mačji družbi, svojega ljubljenčka najdete v zavetišču, še boljša rešitev pa bi nemara bila, če bi se kot prostovoljci redno odpravili v zavetišče in se družili z živalmi, ki potrebujejo največ pozornosti in ljubezni.

Za Sensa.si pripravila Marta Pirnar 

Fotografije: Profimedia

Preberi še: Obstaja DOBER razlog, zakaj je toliko pametnih in lepih žensk še vedno SAMSKIH

Priporočamo tudi: Ja, uau! Hčerka Tine Gorenjak (Zvezde plešejo) je prava lepotica (pa še uspešna!)