5 dejstev o psih in mačkah, ki jih še nisi vedela (+ z nakupom v TEJ trgovini pomagaš do novega zavetišča za muce)

Kako lepooo!

5 dejstev o psih in mačkah, ki jih še nisi vedela (+ z nakupom v TEJ trgovini pomagaš do novega zavetišča za muce) (foto: Profimedia) Profimedia
24. 11. 2021

Si mačjeljubka ali imaš raje pse?

Ne glede na to, katera žival ti je ljubše (ali pa če obožuješ vse!), te bo navdušil ta seznam dejstev, ki so jih pripravili na cuckoo.si.

Zanimiva dejstva o mačkah: 

  • Si vedela, da mačke prespijo kar 70% svojega življenja? 
  • Mačke za razliko od nas nimajo okušalnih brbončic za sladko. 
  • Izumitelj mačjih vratc je bil Sir Isaac Newton. Njegova mačka Spithead je ves čas odpirala vrata in s tem motila njegove svetlobne eksperimente. Zato je izdelal mini vrata, skozi katera je lahko prihajala in odhajala po svoji volji. 
  • Ko je v starem Egiptu osebi umrla mačka, si je lastnik v znak žalovanja pobril obrvi.
  • Domača mačka lahko teče s hitrostjo kar 50 km/h.

Zanimiva dejstva o psih: 

  • Manjše pasme psov sanjajo pogosteje od velikih.
  • Prva Hollywoodska pasja zvezda je bil Rin Tin Tin, ki je vseh svojih 22 pogodb za snemanje podpisal s tačko.
  • V obdobju renesanse so slikarji na svojih delih pogosto upodabljali pse kot simbol zvestobe. 
  • Sir Paul McCartney je v pesmi Beatlesov  A Day in the Life na koncu za svojega psa posnel tudi zvok, ki ga slišijo le psi. 
  • Izraz “pasji dnevi” naj bi izhajal iz časa starih Rimljanov. Takrat so poletno vročino pripisovali zvezdi Sirius, ki je v ozvezdju Velikega psa.

Se spomniš našega izbora za PET awards?

Trgovina Cuckoo, ki je s svojimi emajliranimi posodicami zmagala v svoji kategoriji, je sedaj pripravila noro kjut akcijo. Z nakupom njihove posodice lahko pomagaš do novega mačjega zavetišča!

Da bodo hladni zimski meseci (in prihajajoči prazniki) lepši tudi za male živali, so pripravili 15% popust na vse emajlirane posodice za kužke in muce.

Za vsako prodano posodico za hišne ljubljenčke bodo podarili 3€ Zavodu Muri iz Vranskega. Tam prostovoljci že od leta 2013 pomagajo iskati dom zapuščenim kužkom in muckam, skrbijo za njihovo veterinarsko oskrbo, spodbujajo odgovorno lastništvo ter ozaveščajo na področju dobrobiti živali. Ker si želijo urediti prostore, kjer bodo lahko odprli zavetišče za muce, verjamemo, da jim bo vsak dodaten evro prišel prav. 

Če tvoj ljubljenček še nima prav posebne posodice za hrano in vodo, le pohiti z naročilom in pomagaj mucam do novega zavetišča. Naročiš pa lahko tudi personalizirano posodico z njegovim imenom.