9 zanimivih dejstev o Bridget Jones !

V tretjem filmu naša priljubljena junakinja Bridget Jones ni nič manj zmedena in za povrh še noseča. A sveže samsko Bridget to nikakor ne zmoti, saj ima na obzorju seveda že nove ljubezenske priložnosti. Bridget Jones je luč sveta na papirju ugledala sredi 90ih let prejšnejga stoletja. Tukaj je nekaj zanimivih dejstev o naši junakinji, ki jih morda še nisi vedela!

 

9 zanimivih dejstev o Bridget Jones ! (foto: Karantanija Cinemas) Karantanija Cinemas
7. 9. 2016

Si vedela?

Da je Dnevnik Bridget Jones sprva navduševal v obliki kolumne? Pisala jo je Helen Fielding za britanski časopis The Independant.

Da so bili boževalci knjižne predloge sprva ogorčeni, ko so vlogo Britanke Bridget Jones dodelili ameriški igralki Renée Zellweger, a jih je slednja osvojila s simpatičnostjo in odličnim britanskim naglasom?

Da je simpatična Renée prepričala tudi Ameriško filmsko akademijo, saj je bila za vlogo v filmu nominirana za oskarja?

Da so legendarne ogromne spodnje hlačke, ki jih je Renée Zellweger nosila v filmu Dnevnik Bridget Jones, leta 2006 prodali na dobrodelni dražbi. Zanje so iztržili 3.000 evrov, ki so jih namenili za obnovo parka Hyde?

Da je v knjižni obliki Bridget Jones luč sveta ugledala leta 1996 in dobesedno zasvojila svet! Roman se je prodal v večmilijonski nakladi, Bridget pa je v hipu postala simbol žensk po vsem svetu?

Da je filmska adaptacija leta 2001 dosegla nesluten uspeh, glavni ljubezenski trikotnik pa so v filmu tvorili Renée Zellweger kot Bridget Jones, Hugh Grant kot nepoboljšljivi ženskar Daniel Cleaver in Colin Firth kot zanesljivi in malce monotoni odvetnik Mark Darcy?

Da je že tri leta kasneje romantična komedija dočakala nadaljevanje, ki je sledilo dogajanju druge knjižne predloge Bridget Jones: Na robu pameti?

Da se je šušljanje o tretjem filmu stopnjevalo že dolga leta? Končno je tukaj romantična komedija Dojenček Bridget Jones! Zgodba seveda sledi poteku tretjega romana iz serije, Nora na fanta, ki je izšel leta 2013, Fieldingova pa je sodelovala tudi pri snovanju filmskega scenarija.

Da niti igralska zasedba ne ve, kako se bo Bridgetina zgodba končala? Da bi preprečili razkritje ključnih detajlov, so ustvarjalci namreč posneli kar tri različne zaključke filma. 
 

KEUNE HAIRCOSMETICS
SKYN CONDOMS
elebaby

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri