Ideja za izlet: Najbolj fotogenički kotički vzhodne Slovenije (po izboru Instagramerke Ane Cepec)

V vsakodnevnem hitenju se njena lepota morda za trenutek izgubi, a ko jo v objektiv tako skrbno ujamejo profesionalka, ki Slovenijo odkriva s široko odprtimi očmi, se zgodi čarovnija ...

Ideja za izlet: Najbolj fotogenički kotički vzhodne Slovenije (po izboru Instagramerke Ane Cepec) (foto: Ana Cepec) Ana Cepec

Tako je videti Slovenija skozi oči priznane slovenske vplivnice (pa tudi Cosmo Instagram urednice) Ane Cepec, in tu so kotički, ki so pritegnili njeno pozorno fotografsko oko. 

#1 Lent, najstarejši del Maribora

Če želiš ujeti mestni utrip, ampak si obenem za kuliso tvoje fotografije želiš fotogenične stare zgradbe, se moraš odpraviti na odkrivanje mariborskega Lenta.

Gre za najstarejši del mesta Maribor ob obrežju reke Drave, prav tu pa si lahko ogledaš tudi največ znamenitosti. Ana svetuje, da svojo pot začneš pri stari trti ter nadaljuješ mimo Sodnega stolpa do Mariborske tržnice, kjer si lahko privoščiš specialitete okoliških kmetov in obrtnikov. Pot nadaljuj še proti Studenški brvi, kjer zaljubljenci v znak večne ljubezni radi priklenejo ključavnico na ograjo.

Več si lahko prebereš tukaj.

#2 Vinarium, Lendava

Če Vinariuma še nisi obiskala, si ga na seznamu začrtaj čim prej. Če še ne veš, je prav tole najvišji razgledni stolp v Sloveniji,  ki v višino meri kar 53,5 metra. 

Če se boš povzpela na njegov vrh (uporabiš lahko stopnice ali dvigalo), boš lahko uživala v prekrasnem 360° pogledu na barvito pokrajino, ki sega od Lendavskih goric, kjer je stolp ponosno postavljen, pa vse tja do porečja Mure, in zajame prekrasen razgled na ravnice in gričevja Slovenije, Madžarske, Hrvaške in Avstrije.

Več o tem si lahko prebereš tukaj.

#3 Turistična kmetija Mali raj

Na obrobju krajinskega parka Goričko, v Dolencih pri Šalovcih, leži Kmetija Mali Raj. Tam lahko najdeš kar 160 različnih domačih živali - ja, tudi alpake. 😍

Če se boš predhodno najavila, ti bodo na kmetiji pripravili tudi domačo pogostitev z dobrotami iz Prekmurja ali degustacijo domačih kozjih sirov iz lastne proizvodnje, prav tako pa se lahko odločiš tudi za prenočitev.

Več si lahko prebereš tukaj.

#4 Žička Kartuzija

Žička Kartuzija je nekdanji samostan kartuzijanskega verskega reda, zaradi prelepega okolja pa se je že pred časom umestila med bolj priljubljene poročne lokacije zadnjega časa. 

Če si želiš obiska, si si Žičko kartuzijo lahko samostojno ogledaš s pomočjo avdio vodnikov, izkušeni vodniki pa te bodo med zidovi zapuščenega samostana popeljali ob predhodni najavi.

Več si preberi tukaj.

#5 Zlati grič

Če kdaj, potem Zlati grič obišči v vrhuncu jeseni. Zakaj?

Ker te prostranstva vinskih trt in pisane barve jeseni zagotovo ne bodo pustile ravnodušne. Tam boš lahko obiskala tudi eno najbolj modernih vinskih leti v regiji, odigrala igro golfa ter tudi okušala odlične lokalne specialitete v bližnji gostilni Grič. 

Če imaš rada vino, si nikar ne pozabi privoščiti še vinske degustacije. 😉

Več si preberi tukaj.

Ana se je po vzhodni Sloveniji vozila z avtomobilom Renault Kadjar, glavnim pokroviteljem blogerske konference, na kateri bo sodelovala tudi sama.

Zato vsi lepo vabljeni na 3. blogersko konferenco, ki se bo 5. novembra 2019 odvijala v Mestnem muzeju v Ljubljani. Več o programu si lahko prebereš tukaj.

Fotografije: Ana Cepec

Preberi še: ''Debela si … pa brez zamere.'' (brutalno iskrena kolumna Nataše Mernik)

Priporočamo tudi: O-M-G! Če boš na Instagramu uporabila tale 👇🏼 ključnik, lahko osvojiš avtomobil 🚘

Pokrovitelji

Renault