Zlati tarot vabi v čarobni svet starodavnih simbolov

Miti, pravljice in legende domujejo v čarobnem svetu domišljije, polnem čudežev, na meji med stvarnostjo in sanjami. In kdo nam z gotovostjo lahko zatrdi, da ta svet ni vsaj tako resničen, kot je resnična naša budna realnost?

28. 10. 2012

Še več. Ta svet je lahko še kako otipljiv. S tarot kartami.

Kar velja le za tiste, ki prepoznajo pravo naravo tarota ...

Miti in vraže o tarotu

... o tarotu namreč kroži veliko mitov in vraž.

Poznaš kakšnega in kakšno?

Eden takšnih je na primer ta, da si kart nikoli ne smeš kupiti sama, saj ti morajo biti podarjene. Zelo pogosta vraža je tudi ona, da je potrebno karte zavijati v svilo ali jih hraniti v hrastovi škatli. Nekateri lastniki tarota so nato prepričani, da se njihovih kart ne sme dotikati nihče, razen njih, zato jih mnogi od njih v takšnem primeru ponovno zložijo po vrsti, da bi bile pripravljene za novo razbiranje.

In vse našteto bi seveda ne bile vraže, če bi vse našteto tudi zares držalo.

V resnici si karte lahko kupiš sama (še zaželeno je, saj nas karte običajno same pokličejo) in vsekakor gre za karte lepo skrbeti (in to, da so spravljene v šatuljico ali škatlo, vsekakor poskrbi za to, da se ne porazgubijo), a svoji skrbi nikakor ne gre pretiravati.

Pozdraviti gre seveda tudi nekatere rituale, ki so pogosto povezani s tarotom, npr. t.i. energijsko čiščenje kart. Ti imajo v ozadju vendarle še kako modre namene, zato jim vendarle gre slediti.

Karte gre tako očistiti po vsakem razbiranju, ki je sprožilo zelo globoke zadeve. S čiščenjem kart se čisti tudi nakopičen čustven in siceršnji naboj v bralcu kartu.

In kako se očisti karte?

Lahko enostavno tako, da jih zložiš po vrstnem redu (nekakšen tarot 'reset', torej) ali pa jih okadiš z žajbljem, shraniš s kristalom (npr. roževcem) ali postaviš na (notranjo) okensko polico, da jih oblije svetloba polne lune.

Zlati tarot

Nova vizija brezčasne modrosti

Zlatemu tarotu, ki ga boš v ličnem paketu s knjigo in lično vrečkico za karte našla v spletni knjigarni Primus, je uspelo oživiti brezčasne simbole in starodavne arhetipe Rider-Waite tarota, ki jih je nagrajeni ilustrator Ciro Marchetti s pomočjo digitalnih umetniških tehnik uspel zajeti v zares impresivne vizionarske podobe. Tako mu je uspelo ustvariti živo in energijsko polno, moderno različico enega najbolj znanih in uporabljanih kompletov tarot kart.

zlati tarotBarbara Moore, ki je podpisala lično knjižno spremljevalko kart Zlatega tarota, te bo nato strokovno vodila korak za korakom skozi razbiranje pomenov kart in te seznanila z ustrojem tarota. Knjiga vsebuje podrobne opise in interpretacije vseh kart in vaj, ki ti bodo pomagale razviti tvoje lastne, natančne in idenstvene opise pomenov kart. Tarot je namreč zelo oseben, karte pa so polne pomenov.

Tudi če nisi še nikoli polagala kart, ti bo vodnik z dragocenimi napotki pomagal, da boš lahko razbrala njihove pomene.

V knjigi boš med drugim našla tudi praktične napotke, kako hraniti in skrbeti za karte, kako se najbolje pripraviš na polaganje kart, kako izbereš označevalca in na kaj moraš biti pozorna, ko postavljaš vprašanja.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri