Življenje je preprosto: Kar dajemo, to se nam vrača!

Za skoraj vse življenjske težave je največkrat krivo človekovo togo in negativno prepričanje, trdi mednarodno priznana in priljubljena avtorica, predavateljica in svetovalka Louise L. Hay.

Življenje je preprosto: Kar dajemo, to se nam vrača! (foto: shutterstock) shutterstock
16. 2. 2013

V eni od njenih največjih knjižnih uspešnic Ozdravite! gre še korak dlje, saj spregovori tudi o svojih lastnih življenjskih preizkušnjah, spopadu z boleznijo in osvobajanju od psiholoških travm otroštva.

Prav svojo osebno zgodbo tako predstavi kot dokaz, da je mogoče, ne glede na to, od kod prihajamo ali kako malo dobrega smo izkusili, svoje življenje v vseh pogledih izboljšati.

Kar misliš, to postaneš in dobiš!

Louise L. Hay verjame, da je vsak med nami odgovoren za vse v svojem življenju, za najboljše in najslabše. Naše misli so tiste, ki ustvarjajo našo prihodnost:

"Vsak od nas s svojimi mislimi in občutji ustvarja svoje izkušnje. Naše izkušnje oblikujejo misli, ki se nam pojavljajo, in besede, ki jih izgovarjamo. Ustvarjamo položaje in nato se svoji moči odrekamo s tem, da za svoje frustracije krivimo druge. Noben človek, noben kraj ali stvar nima nikakršne moči nad nami, saj smo sami tisti, ki ustvarjamo z mislimi. Kadar bomo v duhu ustvarjali mir, harmonijo in ravnovesje, bodo ti napolnjevali tudi naše življenje."

Vse, kar se nam je v življenju zgodilo do tega trenutka, so po mnenju Louise L. Hay ustvarila naša prepričanja in misli, ki iz njih izvirajo:

"Ustvarile so jih mislli in besede, ki ste jih uporabili včeraj, prejšnji teden, prejšnji mesec, lani, pred desetimi, dvajsetimi, tridesetimi, štiridesetimi ali več leti - odvisno, koliko ste stari."

A kakorkoli že, to je zdaj preteklost in prav nič ne bo pomagalo obupovanje nad že minulim. Resnična točka naše moči je namreč v sedanjem trenutku. Le tukaj in zdaj ustvarjamo izkušnjo jutrišnjega dne, naslednjega tedna in prihajajočih let.

Za trenutek pomisli: je bila tvoja misel ta trenutek negativna ali pozitivna? Si želiš, da bi prav ta misel ustvarjala tvojo prihodnost? Le opazuj in se zavedaj, je osrednje sporočilo učenj Louise L. Hay!

Ljubezen pride, ko se odpre srce

Kaj misliš, o čem ta trenutek najpogosteje razmišljajo spletne obiskovalke portala Cosmopolitan? Glede na statistike obiskanih vsebin lahko z gotovostjo rečemo, da o ljubezni ;)

In v kolikor so se med bralkami dotičnega prispevka že našle takšne, ki so do spoznanja, da ljubezen pride, ko jo najmanj pričakujemo in je torej ne moremo uloviti, poiskati in še manj od življenja izsiliti, ostajajo žive priče dejstvu, da nam to žal običajno uspe šele po mukotrpni poti hrepenenj in nesrečnosti. Veliko spoznanje nato vendarle pride v obliki naslednje enostavne resnice:

  • Ljubezen ni nikdar zunaj nas, temveč je v nas.

Kar povedano z drugimi besedami pomeni le to, da ljubezen pride, ko se zanjo odpre naše srce.

In zato:

  • ne vztrajaj, naj ljubezen pride nemudoma. Morda še nismo pripravljeni nanjo ali se še nismo dovolj razvili, da bi pritegnili takšno ljubezen, kot si jo želimo,
  • ne ustali se kar s komerkoli zgolj zato, da bi ne bila sama. Postavi si merila: kakšno ljubezen si sploh želiš pritegniti? Ne veš? Naštej svoje odlike. K sebi boš namreč pritegnila prav osebo, ki ima prav takšne,
  • ugotovi, kaj je v tebi takšnega, kar odvrača ljubezen od tebe. Si preveč kritična? Gojiš občutke nevrednosti? So tvoja merila nesmiselna? Sanjariš o nerealnih podobah ljubezni iz holivudskih romanc? Morda celo verjameš, da ljubezni nisi vredna?
  • bodi pripravljena na ljubezen, ko ti bo ta sama potrkala na vrata. Izkaži ji prisrčno dobrodošlico. Bodi ljubeča, pa boš vredna ljubezni. Odpri se in postani dovzetna zanjo.

Knjiga Ozdravimo! je namenjena vsem tistim, ki bi radi ozdravili - pri čemer nikakor nimamo v mislih zgolj telesnega ozdravljenja, temveč tudi zdravljenja področij medosebnih odnosov, dela, uspeha in blaginje. Če kdo, potem je Louise L. Hay tista, ki verjame v možnost celostnega zdravljenja.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri