Ženske, rojene v TEM znamenju, so najboljše KUHARICE na svetu (aka kraljice kuhinje!)

To so ženske, ki med kuho resnično uživajo in med pripravljanjem hrane nahranijo svojo dušo.

Ženske, rojene v TEM znamenju, so najboljše KUHARICE na svetu (aka kraljice kuhinje!) (foto: Profimedia) Profimedia
12. 12. 2020


Katere predstavnice zodiaka so v kuhinji kraljice, ki se res odlično znajdejo in znajo s svojimi mojstrovinami razvajati?

BIKICA

Bikica je prava gurmanka, ki brez da bi kuhala, okušala in razveseljevala s svojimi pojedinami težko živi. Najraje pripravlja sladke jedi, kot so razna peciva in torte z različnimi kremami, vendar ima srečo, saj se ji sploh ne pozna, da zraven ko pripravlja tudi zaužije preveč sladic. Rada poskusi prav vse okuse, v tem pa tudi izjemno uživa, zato boste imeli ob pogledu nanjo v kuhinji občutek, da kuha s srcem.

Če boš osebi, rojeni v znamenju DVOJČKA podarila TOLE, jo boš neizmerno osrečila

Priprava je prva stvar, ki se je bikica vedno najprej loti. Res je, da bo za pripravo porabila več posod, a s svojo mojstrovino bo zagotovo vse goste prepričala, da je kuhanje na ta način veliko lažje. Bikica se pogosto drži načel zdrave prehrane in rada je seznanjena s tem, koliko kalorij zaužije, kakšna je kakovost posameznih živil in od kod izvirajo. Njeni čuti so močno izostreni, zato so zanjo pomembne tudi vonjave, ki morajo pritegniti in prebuditi brbončice. Njena kuhinja mora biti bolj tradicionalna, v nevtralnih barvah, na polici pa je zagotovo dobra domača, čim starejša kuharica z recepti.

RAKICA

Rakica v kuhinji vedno najde svoj mir ter nahrani svojo dušo. Najraje pripravlja tradicionalne jedi, ki jo spominjajo na kuho njene mame ali babice. Jedi z veseljem prenaša iz roda v rod. Najpomembneje zanjo je, da s hrano ustreže krogu svoje družine. Rakici se nikoli ne zgodi, da med kuhanjem ugotovi, da ji manjka kakšna sestavina, saj si vedno naredi načrt in poskrbi, da so v kuhinji vse sestavine, tudi tiste malce bolj eksotične.

Pred začetkom kuhanja večkrat natančno prebere recepte in hitro zbere vse sestavine, ter se poda v kreativno ustvarjanje z nasmeškom na obrazu. Rakice enostavno obožujejo hrano in v njej uživajo ob vsaki priložnosti, tudi takrat, ko jih čaka gora obveznosti. Kuhalnica je njena prijateljica, ki ji omogoča kreativno ustvarjanje, odlična je tudi v dekoraciji, ki je zanjo nuja na krožniku. Težko živi brez pečice in pravega toplega vzdušja v jedilnici. Njena ljubezen do kuhinje jo postavlja na sam vrh mojstrov kuhanja, vendar najboljše mojstrovine ustvarja v miru in tišini.

VODNARKA

Vodnarka kljub temu, da jo v življenju zanima vse, resnično uživa v kuhinji, še posebej takrat ko lahko eksperimentira. Če potrebujete nekoga, ki bo organizirano postregel goste, le pokličite vodnarko, saj bo znala vse urediti do potankosti. Ona je sposobna več-hodni meni urediti tako hitro in učinkovito, da sploh ne boste mogli verjeti.

Z veseljem preizkusi vsak nov recept, ki ji ga kdo priporoča, saj to zanjo predstavlja poseben izziv. Z enakim veseljem pa poskusi tudi nove jedi, ki jih pripravijo drugi. Za pripravo raznih jedi si večinoma žensk pomaga z jušnimi kockami. A vodnarka zna jušno osnovo pripraviti sama, saj se zaveda, da je domača veliko bolj okusna.

Astro: TO lahko tvoje znamenje decembra pričakuje v LJUBEZNI (pripravi se!)

Uporablja tudi svojo domišljijo in hrano, ki ji je ostala, porabi v drugih jedeh, npr. v omletah, tortiljah, testeninah ali solatah. Ceni kakovostne posode in pripomočke, ki jih lahko uporablja več let in ji zagotavljajo kvalitetno pripravo hrane. Vodnarka obožuje hrano, ki ji vzburja čustva, ki je začinjena tako, da privabi celo kakšno solzo, zato rada pripravlja mehiške, indijske in druge eksotične jedi. Različne specialitete in neobičajne jedi, ki so pripravljene po zahtevnih receptih, so vodnarkin izziv, saj z lahkoto sledi tudi najbolj zahtevnemu receptu.

Pripravil: Horoskop.si

Fotografije: Profimedia