Ženska, ki je elektrika ne mara

Možnost, da bi nadzirali električni tok s svojim umom, se zdi znanstvena fantastika. No, neka Britanka pa trdi, da je to postala že njena vsakodnevnica.

10. 2. 2008

Debbie Wolf je ena od mnogih Britancev, ki verjamejo, da s svojo prisotnostjo lahko vplivajo na delovanje gospodinjskih aparatov, radijskih sprejemnikov in žarnic. Debbie med drugim trdi, da je sposobna s svojo prisotnostjo prižigati in ugašati luči javne razsvetljave, zmešati signal digitalni uri in celo odtajati svoj zmrzovalnik. Slednje opazi šele, ko jo na to spet opozori lužica pod hladilnikom ...

Tega ne dela nalašč

38-letna Debbie pa priznava tudi, da nima pravega nadzora nad svojo močjo:

“To se mi dogaja vedno, ko sem v stresu, ko imam polno glavo nadležnih misli in celo ko sem nad čim vzhičena, ne pa tudi, ko sem razjarjena,” je povedala.

Ugašajo ena za drugo

Debbie pravi, da je nekoč, ko se je vozila naokoli z motorjem, na eni od cest ‘ugasnila’ celo serijo uličnih svetilk. Iz izkušenj pa ve, da jo mora zjutraj zbujati navadna budilka, ki jo je treba ročno navijati, saj s svojo reakcijo na alarm elektronske tej popolnoma zmeša nastavitve.

“Težave z uličnimi svetilkami sem imela povsod, kjer sem kdaj živela in od nekdaj imam težave s tem, da nehote ‘izpraznim’ baterije na daljinskih upravljalcih.”

'Ja, punca je izjemna!'

Hilary Evans, avtorica paranormalnih knjig in poznavalka tega fenomena pri nekaterih ljudeh, pravi, da je Debbie neverjetno močna v tem oziru:

“To kar se dogaja Debbie, se dogaja tudi mnogo drugim ljudem. Vendar moram priznati, da so njene sposobnosti za spoznanje bolj dramatične.”

'Eh, to ni nič paranormalnega!'

No, skeptiki se nad takšnimi trditvami zmrdujejo. Profesor Richard Wiseman, ki raziskuje paranormalne fenomene v okviru univerze v Hertfordshiru, takole razmišlja o Debbienem fenomenu:

“Za luči ulične razsvetljave je tipično, da se stalno nekaj prižigajo in ugašajo, ker so pač slabo instalirane, pogosto pa je posredi tudi problem le slabe nastavitve časovnika. In ko se ljudje potem sprehajajo pod njimi, in se nekaj luči nenadoma ugasne, nekateri to pač povežejo s tem, da so to povzročili oni. Ampak jaz pa ne vidim nič paranormalnega!”

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri