Zemljo je opazoval iz vesolja

Leta 1944 so v švicarski bolnišnici sprejeli psihiatra svetovnega slovesa in očeta analitične psihologije Carla Gustava Junga, ki ga je zadela srčna kap.

18. 8. 2009

Jung, ki je bil nekaj časa klinično mrtev, naj bi takrat doživel svojo lastno, obsmrtno izkušnjo. Še več. Prav to neverjetno živo srečanje s svetlobo, skupaj z intenzivnimi in globokimi uvidi, so Junga pripeljali do kasnejših, nadvse pomembnih odkritij.

Nekaj posebnega

Njegova obsmrtna izkušnja naj bi bila na nek način tudi nadvse unikatna.

Jung naj bi se za časa bivanja zunaj telesa znašel sredi globokega vesolja in od tam opazoval naš lastni planet - zemljo.

Njegov opis tega nenavadnega videnja do dandanes ostaja še posebno osupljiv v luči dejstva, da se je izkazal za identičnega opisom astronavtov, ki so šele dve desetletji kasneje dejansko prvič v zgodovini človeštva opazovali naš modro-zeleni planet iz vesolja.

Prilika meditirajočega

Jung naj bi se še spomnil, da je v svetu onkraj življenja videl tudi meditirajočega Hindujca in si to videnje kasneje razložil kot parabolo za arhetipski višji jaz oz. božje sebstvo v njem samem.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri