Za tvoj mali dnevnik sanj in sanjskih slik

Si sanjala kaj lepega, potem pa jih že ob prvem srkanju jutranje kave pozabila? Zakaj si sanjskih slik ne bi raje zapisala?

7. 5. 2013

Med tednom nas iz sanj največkrat predrami neprijeten zvok budilke, konec tedna pa lahko pospiš malo dlje, in ko se prebudiš, nekaj časa še poleži – najbolje v položaju, v katerem si se zbudila. Tako boš imela največ možnosti, da si sanje (ali vsaj drobce njih) zapomniš.

Takoj si jih zapiši v poseben dnevnik sanj, pozneje pa si jih boš lahko še razložila.

Skrivna simbolika tvojih sanj

Nenadoma si nevidna, preplezaš lahko najvišje vrhove, jahaš na divjih konjih, lahko letiš ali pa celo hodiš po vodni gladini. V spanju naša fantazija zares ne pozna meja.

Vedno znova pa se sprašuješ, kaj pomenijo.

Strokovnjaki menijo, da je človeška duša 'največji igralski oder vseh časov', ponoči pa se na njem odigrajo življenjske sanje. Če se le malo poglobiš v simboliko in prizore, boš o sebi izvedeli veliko.

 • Konji ...

... simbolizirajo energijo, ki jo imaš, in željo po svobodi. Če v sanjah jahaš divjega konja, prevzemaš usodo v svoje roke. Bel konj predstavlja tvojo duhovno plat, rjav pa bolj praktično in realistično.
Črn konj predstavlja strastno stran. Če ima konj krila, pomeni, da želiš končati neprijetno situacijo oziroma dobesedno odleteti stran. Če je konj vpet v voz, ti sanje sporočajo, da se preveč ukvarjaš z
racionalnimi stvarmi.

 • Cvetlice ...

... ponavadi pomenijo nekaj lepega in predstavljajo vzcvetele želje. Če jih trgaš, sta pred teboj uspeh in sreča. Uvele cvetlice napovedujejo neuspehe in razočaranja. Če hodiš po njih, najverjetneje nezavedno teptaš čustva partnerja.

 • Golota ...

... ne kaže vedno le golote. Bolj možno je, da se počutiš nezaščiteno in da čutiš tuje poglede. S takšnimi sanjami najbrž predeluješ neprijetno doživetje. Mogoče te je šef osramotil pred sodelavci – in si se počutila 'gola'.

 • Hiše ...

... vedno ponazarjajo tistega, ki sanja. Stanje hiše kaže njegovo trenutno situacijo. Če je hiša poškodovana, si se najbrž nehala ukvarjati z nečim, kar ni bilo uresničljivo. Če se sprehajaš iz ene sobe v drugo, se napovedujejo spremembe. Če greš v nov, prazen prostor, boš doživela novo izkušnjo oziroma razširila obzorja. V sanjah pogosto naletiš na sobe, ki jih ne moreš odpreti. To kaže na ovire in komplekse na določenem področju. Le pobrskaj po hiši in poskusi dognati kaj novega o sebi. Če hišo šele gradiš, to najverjetneje pomeni, da gradiš kariero. Če se v sanjah preseliš nazaj v star dom ali pa celo v hišo staršev, najverjetneje iščeš nekaj varnega.

 • Voda ...

... kaže na stanje naših čustev. Če je bistra, prekipevajoča ali tekoča, si na čistem s seboj. Če je postana in motna, moraš razčistiti s čustvi. Razburkana voda napoveduje viharne čase s skrbmi in napetostmi. Zrcalna slika sebe ali drugih svari pred tem, da boš razočarala sebe ali pa te bodo razočarali drugi. Če tečeš po vodni gladini, pomeni, da se odlično počutiš – v partnerskem odnosu ali službi. Pitje hladne vode ima dober pomen – skrbiš za svoje zdravje. Če je voda topla, lahko napoveduje bolezen.

 • Vroče sanje …

Presenetljivo je, da so prav erotične sanje tiste, ki se jih največkrat in najbolje spominjamo. Psihologi domnevajo, da pustijo močan vtis. Na prvem mestu nočnih seksualnih fantazij so flirti z znanimi osebnostmi iz sveta zabave. In presenetljivo, tudi politike.

Sanjski mišičast moški, pogosto gol ali pa vsaj z golim zgornjim telesom, se pogosto pojavlja v sanjah žensk, ki uživajo življenje. Nasprotno utelešajo majhni, oblečeni moški, ki predstavljajo občutke manjvrednosti (tudi seksualne).

 • Plezanje na goro ...

... večinoma napoveduje težave in prepreke na nadaljnji življenjski poti, ki jih boš morala premagati. Vrh gore predstavlja cilj. Kakšen je razgled? Pogled, ki neovirano seže daleč, kaže harmonijo in ravnovesje. Si priplezala na vrh z veliko truda ali zlahka? Pot na goro predstavlja življenjsko pot in s tem povezane težave. Sestop lahko kaže na konec pomembnega življenjskega obdobja. A tudi na to, da ti je končno uspelo in da so pred tabo mirnejši časi. Morda pa se moraš odpovedati previsokim ciljem, ki niso dosegljivi zate.

 • Sadeži ...

... pomenijo, da naši načrti zorijo in da se bo naše delo počasi poplačalo. Če segaš po sadežu, ki ga ne moreš doseči, to simbolizira seksualno razočaranje – morda zaradi trenutnega odnosa ali tega, da trenutno nimaš partnerja. Če ti uspe utrgati sadež, najverjetneje uživaš v seksualni svobodi.

 • Nevidnost ...

... ali pa zgolj opazovanje ljudi, s katerimi ne moreš govoriti, ponazarjata našo plahost. Kažeta željo, da bi nas drugi bolj opazili in bolj sprejemali.

 • Sonce ...

... ali pa sončni vzhod predstavlja harmonijo, svetlobo in toploto. Če so naše sanje svetle in sončne, smo notranje uglašeni. Mračne in temne slike kažejo, da smo izgubili notranjo harmonijo. Radi bi bežali, pa se ne moremo premakniti niti za ped – vsakdanje naloge te očitno te preobremenjujejo. Vprašaj se, pred čim bežiš in kaj te zadržuje. Če ti uspe pobegniti, mogoče v realnosti nenehno bežiš pred razočaranji.

4 najpogostejše sanje

 • Padanje

Razlaga je odvisna od časovnega trenutka. Če sanjaš o padanju takoj, ko zaspiš, gre za telesne vzroke. Mišičevje se sprošča in telo dobesedno tone v spanec. Pozneje pa je simbolika drugačna. Če padaš globoko, si najverjetneje izgubila tla pod nogami – morda si tik pred ločitvijo ali pa pred odpovedjo delovnega razmerja.

 • Plavanje

Če plavaš v širnem morju, je tvoje življenje v popolnem ravnovesju. Poleg tega je tudi znak za zdrav odnos do spolnosti. Če pa te nosi deroča voda, lahko pomeni, da življenja nimaš v svojih rokah.

 • Smrt

Če sanjaš o smrti, se ti ni treba bati za življenje. Sanje o smrti kažejo na to, da končuješ določeni del življenja – in začenjaš novega.

 • Letenje

Predstavlja željo po napredovanju in osvobajanju. Strmoglavi let kaže na strah pred prihodnostjo, nežen in varen pristanek pa upanje na uspeh.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri