Z vudu-jem do sreče v ljubezni

Neka ameriška raziskava, v kateri so 37.000 ljudi vprašali, kaj bi raje izbrali: poroko z bilijonarjem ali ljubeznijo svojega življenja, je pokazala, da bi kar 95 odstotkov vprašanih izbralo slednje …

23. 9. 2009

Ljubezen je več kot očitno ljudem zelo pomembna.

Kaj vse bi storila zanjo?

Kaj pa bi si mislila, če bi ljubezen prišla v tvoje življenje s pomočjo kakšnega magičnega rituala?

Bi si upala preizkusiti starodavno šamansko prakso, ki izvira iz Afrike? Vudu? Ali ni vudu nekaj  slabega?

No, v resnici se vudu-ja drži slab glas zaradi hudu-ja (gre za poenostavljeno obrtniško verzijo vuduja, ki se ukvarja le z zvarki, amuleti in talismani). Vudu je v nasprotju z našimi predstavami (ki so jih navdahnile predvsem filmi) nekakšna religija, ki se ukvarja z energijami.

Vudu ritual

Božanska ljubezen

Te zanima, kje bi lahko našla g. Pravega? Poskusi z naslednjim vudu ritualom:

Potrebovala boš:

 • posodo vode
 • črno svečo
 • nekaj srebrne folije
 • papir in pisalo
 • in sedem semen granatnega jabolka

Ta ritual je najmočnejši, kadar se izvaja za časa polne lune.

Vodo je potrebno najprej blagosloviti (če gre za pravo blagoslovljeno vodo, potem velja, da moraš zanjo v cerkvi odšteti sedem srebrnih kovancev, lahko pa gre tudi za vodo prvih spomladanskih kapelj, ki si jih sama nabrala z namenom devinacije, kar pomeni, da je blagoslovljena že samo zaradi tvoje namere).

Zdaj se ritual lahko prične.

Priži svečo in jo namesti na posodo vode tako, da bo metala svojo senco na vodno gladino. Ugasni luč.

Zdaj na posamične koščke papirja zapiši imena tistih fantov, za katere misliš, da bi lahko bili tvoj g. Pravi. Če v tem trenutku na ljubezenskem horizontu ni nobenega takšnega, napiši na listke nekaj tipov moških, ki bi te potencialno lahko zanimali npr. blondinec z modrimi očmi iz tvojega mesta, ki igra kitaro v kakšnem v rok bandu …

Zdaj zavij papirje z opisi svojih izbrancev, vsakega posebej, v koščke folije, tako, da so videti kot majhna ogledalca in jih vrzi v posodo z vodo.

Nato vzemi semena granatnih jabolk in jih vrzi na plavajoča ogledalca.

Pozorno opazuj, kje so semena pristala:

 • seme, ki je pristalo na ogledalcu, pomeni, da je razmerje s fantom, katerega opis je v njem, mogoče,
 • dvoje semen na ogledalcu kaže na precej verjetno ljubezensko razmerje,
 • troje ali več semen na istem ogledalcu pa kaže že na zelo verjetno, dolgotrajno in močno ljubezensko zvezo.

Zdaj lahko vzameš ogledalce, na kateri je bilo največ semen, v roke in preveriš, kdo je tvoj skrivnostni g. Pravi.

Kaj pa če je listkov, na katerih je pristalo več semen, več kot le eden? Ah, ti srečnica! Zdaj boš lahko med njima kar sama izbrala tistega, ki ti je ljubši!

In: kaj pa če vsa semena zgrešijo svoj cilj? Nič hudega. To pomeni le, da čas še ni pravi, da bi ti vudu razkril tvojega izbranca. Počakaj kakšen mesec ali dva in poskusi znova!

Vudu ritual

Povabilo ljubljenemu

No, divinacijski ritual ti je zdaj pokazal, kdo je tvoj srčni par in kje ga boš našla. Zdaj je napočil trenutek za magično vabilo:

Potrebovala boš:

 • papir in pisalo
 • paličico cimeta
 • trakove rožnate in rdeče barve
 • belo polivinilno folijo
 • kozarec medu

Najprej zapiši njegovo ime (ali opis) na eno stran koščka papirja in nato še svoje ime na drugo stran.

Zavij papir okoli paličice cimeta, tako, da se bo videlo le tvoje ime, in poveži nastali zvitek z dvema barvnima trakovoma: rožnatim za ljubezen in rdečim na moč in strast. Če boš zvitku dodala tudi koder las ali njegovo fotografijo, bo magija vabila delovala še močneje.

Položi tako pripravljen zvitek porini v kozarec medu (med je namreč sladek in lepljiv, tako kot si ti želiš, da bi bil on tako sladko navezan nate) in ga zapri z belo folijo, zapečateno z še enim rdečim trakom.

Posodico z čarnim medom shrani na najvišje mesto v hiši ali v stanovanju. Najboljše mesto je torej nekje na podstrešju, a bo tudi odložen na kuhinjski omari dobro deloval. Pomembno je le, da kozarca ne bo na dosegu rok drugih ljudi.

Urok bo še močnejši, če ga bo spremljal žrtveni ritual. Vudu duhovom ljubezni (in mimogrede: vudu duh ljubezni se imenuje Erzuli) tako lahko prižgeš rožnato svečo, pred katero položiš majhno darilce – lahko je tudi malo boljša bonboniera ali nekaj šampanjca. Ko bo sveča do konca dogorela, si lahko prepričana, da je Erzuli sprejela tvoje darilo in da bo delovala v tvojo korist.

In še to: Zdaj lahko pričakuješ, da se bo priklicani tako ali drugače pojavil pred tvojim obličjem enkrat v roku sedmih dni ali pa, da se bo tvoj sedanji fant v istem tednu pričel obnašati veliko bolj ljubeče kot pred tem.

Najdeno in prevedeno s spleta

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri