Vraževerje v Nigeriji ubija otroke

Ko so sredi novembra letos na eni od britanski televizij predvajali dokumentarec ‘Reševanje afriških čarovniških otrok', so grozljivi videoposnetki preplavili splet in obšli svet ...

3. 12. 2008

Pretresljiv dokumentarec je razkril grozodejstva, ki se pod krinko vere in vraževerja pri belem dnevu dogajajo v Nigeriji.

Vraževerje uničuje življenja

V nekaterih najrevnejših delih Nigerije, kjer se tam prisotna evangeličanska vera prepleta z vsebinami ljudskih verovanj v čarovništvo in črno magijo, je ta trenutek več tisoč otrok v hudi življenjski nevarnosti.

Lažni pastorji in vrači vsak dan obtožijo čarovništva od 5 do 6 nedolžnih nigerijskih otrok. Za vsako takšno obtožbo ostane po ena uničena družina in otrok, ki ga ta družina in celotna družba izloči iz svoje sredine. Ti otroci poslej živijo v smrtnem strahu pred lastnimi starši in sorodniki (prepričani, da so ti otroci krivi za vse nesreče in bolezni, ki jih pestijo) mečejo iz hiš, jih mučijo, stradajo in morijo ...

Lakomni denarja in krvi

Lažni dušebrižniki, ki se hvalijo, da premorejo posebne paranormalne moči, s katerimi takoj ‘prepoznajo’ otroka, ki naj bi bil ‘povezan s hudičem’, so se v revnejših predelih Nigerije namnožili kot gobe po dežju, saj je njihova posebna ‘poklicanost’ nadvse donosna. Za zajeten šop denarja so namreč s ‘čarovniškimi otroki’ pripravljeni izvesti tudi posebne ‘očiščevalne’ rituale. od katerih so mnogi v resnici le navadni brutalni umori.

Medtem pa otrokovi neuki starši, sorodniki in sovaščani plešejo, molijo in mantrajo kot poblazneli, histerični moški in ženske pa drug čez drugega kričijo: ‘Sveti duh ognja, zažgi jih!’ ali pa ‘Oče naš, ubij mojega sovražnika.”

Lahko dokumentarec reši otroke?

... in ti ‘sovražniki’ so pravzaprav le nedolžni otoci, od katerih mnogi niso stari niti leto ali dve, pa vendar so za časa takšnih ‘seans v imenu boga’ izpostavljeni popolnemu razčlovečenju.

V videu na youtubu si ahko ogledaš dejanske posnetke iz pretresljivega dokumentarca, a te že vnaprej opozarjamo, da boš videla tudi otroke, ki jim grozijo s smrtjo, otroke, ki so utrpeli hude opekline, otroke, ki so jih zastrupili ...

Za konec vendarle še to: zločinska pastorja, ki ju boš na posnetku videla, če si boš video seveda ogledala, so pred štirimi dnevi nigerijske oblasti vendarle prijele in sta zdaj v zaporu. Zasluga za njuno prijetje gre prav omenjenemu dokumentarcu in posledično ogorčenju praktično celega sveta nad njega pretresljivimi posnetki!

Nataša Zupanc

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri