Vrata v pekel z vhodom zanj in zanjo

Moški in ženske naj bi po raziskavah Vatikana grešili drugače. Ženske naj bi bile preveč ponosne, moški pa pretirano pohotni.

19. 2. 2009

Neka katoliška raziskava je pokazala, da ženske najpogosteje grešijo zaradi svoje domišljavosti, moške pa v greh najhitreje zapeljeta požrešnost do hrane in meseno poželenje.

Seznam priznanih grehov

Izsledki raziskave naj bi temeljili na sicer zaupnih besed iz dejanske spovednice, ki jih je 95-letni jezuitski menih Roberto Busa poljudno kategoriziral in uredil.

Moč različnih skušnjav

Papežev osebni teolog Wojciech Giertych je raziskavo podprl in o njem spregovoril tudi za vatikanski časopis. Med drugim je povedal, da moškim največ težav povzroča poželenje, sledijo pa mu grehi požrešnosti, lenobe, jeze, zavisti in pohlepa. Medtem pa ženske na drugi strani speljujejo proč od dušne čistosti grehi ponosa, zavisti, jeze, šele nato poželenja in na koncu vendarle tudi lenobe.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri