Vilinski simboli Maye Peron

Čudovita velika knjiga Vilinski simboli, ki je pred dnevi izšla v samozaložbi avtorice Maye Peron, prihaja ravno pravi čas. Zdi se namreč, kot da v prerezu časa in prostora, v katerem živimo, še nikoli ni tako zelo potreboval obete čiste svetlobe.

6. 12. 2013

Knjiga, ki je po mnenju avtorice namenjena predvsem tistim, ki se zlepa ne vdajo in verjamejo, upajo ter se ne prenehajo truditi svoj košček sveta spreminjati na bolje. Je knjiga, ki te bo prepričala v to, da si zaslužiš srečo - in to že tukaj in zdaj.

Od risb do amuletov

Maya Peron se je z vilinskimi simboli srečala že pred leti in jih sprva uporabljala predvsem zase, nato pa jih je pričela risati za prijatelje, da bi jih nato pričela izdelovati še v obliki amuletov, ki so jih ljudje sprejeli z izjemnim navdušenjem.

Mayi, ki je medtem postala čisto prava ambasadorka vilinskih simbolov, so sicer že v otroštvu napovedovali, da bo delala v tujini in pisala knjige, a se ji sprva to ni zdelo najbolj verjetno.

Njena poslovna pot je bila najprej povezana z ekonomijo, a jo je življenje po nekaj preizkušnjah, veliko branja in izobraževanja sčasoma pripeljala k vilinskim simbolom, ki so jo v hipu osvojili. V navezi z Marjetko Jeršek je Maya Peron nato postala edina nosilka avtorskih pravic vseh vilinskih simbolov, njene amulete, ki so jih izdelovali na energetsko zelo močnem področju in jih najprej prodajali le po spletu, pa so se navduševali bioenergetiki in radiestezisti, ki so merili njihov energijski potencial. V vilinskih amuletih naj bi družno zaznavali predvsem ljubeče, spodbudne, blagodejne in transformativne energije.

Od amuletov do knjige

Maya, ki je v vilinskih simbolih našla svoje poslanstvo, pa želi zdaj tudi svoje znanje in izkušnje skozi svojo novo knjigo širiti med ljudi.

Knjiga seveda ni tu zgolj zato, da bi razložila pomen vilinskega simbola, ki je morda že našel pot v tvoje življenje, ampak ima tudi svoje lastno vilinsko nalogo. V knjigi zabeleženi simboli te bodo namreč poiskali in nagovorili kar sami. Njih slike bodo delovale tako na energijski kot na drugih nezavednih ravneh psihe, z občutkom in modrostjo spisane vrstice pa bodo poskrbele, da jih boš še bolj razumela in njih pomen ozavestila.

"Vilinski simboli niso zgolj prikupne risbice, kot je morda sprva videti, ampak dekoracija, ki ima magično moč delovanja. Poleg tega pomenijo tudi nov, univerzalni svetovni način komuniciranja z energijami," je prepričana avtorica.

"Medtem ko afirmacije delujejo le na mentalni ravni, ključi do notranjih energij delujejo na globlji, intuitivni ravni. Um se ne more nenehno vmešavati in ovirati delovanja, zato so veliko učinkovitejši."

Energija vilinskih simbolov je po prepričanju avtorice kot nekakšen laserski žarek, ki s pomočjo simbola središči pozornost, energijo in luč.

"Niso čarobna palčka, ki brez truda čudežno spremeni naše življenje, so pa orodje, ki nam pomaga pritegniti pravo energijo in priti do tistega najboljšega, kar se skriva v nas. Dovolj smo močni, lepi, pametni in sposobni, da naredimo in dosežemo vse, kar si resnično želimo. Vilinski simboli nam pri tem samo pomagajo. So podpora, ki jo kdaj v življenju potrebuje vsak."

Vilinski ključ za vsako ključavnico

In kako učinkoviti so vilinski simboli v praksi?

Dodana vrednost Mayine knjige so gotovo tudi številna pričevanja ljudi, ki so jim vilinski simboli v življenju že pomagali, na splošno pa naj bi veljalo, da je:

"... hitrost delovanja ključev energij odvisna od zarjavelosti ključavnice, ki bi jo radi odklenili. Pri mnogih se delovanje lahko pokaže že isti ali naslednji dan, pri bolj zarjavelih ključavnicah lahko traja tudi dlje časa, da se pokaže delovanje pretoka energij."

V kolikor bi ti v praznično čarobnem mesecu prišel pod roke kakšen od Mayinih vilinskih simbolov, ti bo vilinski simbol lahko najbolj pomagal le tako, da ga boš večji del dneva imela v svoji bližini in na dosegu roke. Amulet si zato lahko enostavno spraviš v žep, v torbico in denarnico, na večer pa ga lahko daš še pod blazino, da bo tudi med spanjem pozitivno deloval na tvojo podzavest. Avtorica knjige še priporoča, da ga večkrat ljubeče vzameš v roke in ga nato v mislih zaprosiš za pomoč ter ob tem pa nekajkrat izgovoriš njegovo ime, moč vilinskih simbolov pa lahko s pridom uporabiš celo v meditaciji.

Sicer pa ti za več branja na to zanimivo temo pripročamo, da ob priliki v roke vzameš kar Mayino knjigo Vilinski simboli, na tem mestu pa le še dodamo, da je modrost vilinskih simbolov navdušila tudi psihiatrianjo prof. dr. Mojco Zvezdano Dernovšek, dr. med., ki ji je bila v pisanje zaupana uvodna beseda. Knjigi Maye Peron je med drugim namenila tudi nekaj naslednjih besed:

"V vsakem od nas je vse življenje prisotno magično mišljenje. Tako kot od logičnega mišljenja lahko pričakujemo, da nam bo pomagalo reševati zaplete, lahko enako pričakujemo tudi od magičnega mišljenja."

Za več informacij o knjigi, vilinskih simbolih in Mayi Peron klikni na facebook stran Vilinski simboli in spletni strani www.charnica.org