Verjetnost, da bog obstaja, je 1 : 4

Britanska stavnica, Paddy Power, je pred dnevi zmanjšala razmerje v stavi o obstoju boga na neverjetnih 4:1.

4. 11. 2008

Potem, ko so pred dvema mesecema – ob začetku velikega eksperimenta v Švici, ki je dodobra razburkal svetovno javnost - odprli nenavadno stavo:

  • stavo o obstoju boga.

Igralci na srečo so naslednjih nekaj tednov v ta namen zastavili že več kot 5.000 funtov ...

Zanimanje je bilo izjemno

Ko so Cernovi strokovnjaki na švicarsko-francoski meji bolj ali manj uspešno opravili prvo usklajevanje velikega hadronska trkalnika, je bilo razmerje sil za (in proti) obstoju boga nastavljeno na 1:20. Kmalu zatem, ko so dobrih 5 milijard evrov vreden eksperiment zaradi tehničnih težav začasno ustavili, je zanimanje za stavo začasno upadlo, razmerje sil za in proti pa se je dvignilo na 1:33.

Ateisti še podžgali vernike

No, zanimanje za stavo o obstoju boga pa se je povečalo ob nedavni kampanji ateistov, ki so Londonske avtobuse polepili s slogani: “Zelo verjetno je, da boga ni!

To je rezultiralo v malo poplavo novih stav, na kar se je stavnica Paddy Power odzvala z znižanjem stavnega razmerja v prid obstoja boga na 1:4.

Ta trenutek tako velja, da bi imela stavnica v primeru nespornega znanstvenega dokaza o obstoj boga z izplačili vplačanih stavnih listkov že več kot 50.000 funtov izgube.

‘Stavite le, če ste zares prepričani!’

Njihov javni predstavnik je ob tem povedal:

Oglasna kampanja ateistov je debato o obstoju boga v javnosti še podžgala. Ljudje se tako v lokalih, na avtobusih in v pisarnah pregovarjajo in prerekajo o tem, ali bog je ali ni. Velik del teh vročih polemik se na koncu konča kar z vplačilom stave v stavnici.”

In dodal:

“Svetujemo pa, da tisti, ki niso povsem prepričani o tem, ali bog obstaja ali ne, vsaj nekaj časa raje ne vplačujejo stav! Za vsak slučaj!”

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri