Venera in tvoje osebne finance v 2011

V astrologiji je splošno znano, da na finančno področje vpliva več planetov. Med drugim tudi Venera, v astrologiji sicer znana kot lepote in ljubezni.

Venera in tvoje osebne finance v 2011 (foto: shutterstock) shutterstock
23. 11. 2010

S financami se rad ukvarja Pluton, planet milijonarjev in bankirjev, ki je odgovoren predvsem za velike denarce, za denar drugih ljudi, za dolgove, davke, posojila in obresti, bančni kapital ter skupno lastnino.

Jupiter je zavetnik tistih pod okriljem sreče, ki se jim posreči vse, česar se lotijo, kar sčasoma lahko pripelje do velikega premoženja.

Mars, planet podjetnih ljudi, simbolizira začetek posla, sposobnost smotrnega izkoriščanja različnih virov, sredstev in posojil, tudi tveganje in smisel za obračanje denarja.

Neptun je odgovoren za državni kapital, prihodke iz naftnega trgovanja ter kinematografske in farmacevtske dejavnosti.

Z manjšimi vsakodnevnimi izdatki, srebrnino in srebrnim nakitom je povezana Luna, medtem ko Sonce skrbi za zlatarske izdelke in zlato kot plačilno sredstvo.

Denar ljudi, ki si ga služijo sami

Za denar, ki si ga zaslužila s trdim in marljivim delom, pa je odgovorna Venera, ki prav zato ponazarja počasno, a vztrajno in postopno kopičenje denarja.

Govorimo o denarju, ki ga imaš v žepu, v denarnici, na kreditni kartici, torej o realnem kapitalu, s katerim lahko razpolagaš.

 

Venerine prognoze v letu 2011

Venera v Škorpijonu

Od 1. do 7. 1. in od 10. 10. do 2. 11.

Tako v zakonskem kot v poslovnem življenju bodo v ospredju vprašanja skupnega lastništva nepremičnin. Potrebne bo nekaj več interakcije z bankami, zavarovalnicami in davčnim uradom. Pojavile se bodo tudi večje potrebe po posojilih, odpiranju in zapiranju računov, skratka po vsem, kar je povezano s finančnimi transakcijami. Podjetnost in sposobnost prevzemanja tveganja v pravem trenutku se vam bosta obrestovali. V tem obdobju bo večja možnost za prejemanje plačil, dividend in pomoči partnerja.

Venera v Strelcu

Od 8. 1. do 4. 2. in od 3. do 26. 11.

Ko bo Venera v Strelcu, se ti bo še posebej izplačalo vlagati v visokošolsko izobraževanje, potovanja v tujino, profesionalni šport, podjetja, ki sodelujejo s tujino, založništvo, odpiranje turističnih agencij ali odkrivanje novih turističnih destinacij. Precej verjetno je, da boš dobila nakazilo od sorodnikov iz tujine. Kakovostni znanstveni članki, akademsko delo, patenti in športni dosežki bodo bogato nagrajeni. Hkrati pa se bo v tem času pokazala večja odvisnost osebnega finančnega stanja od dobrote nadrejenih.

Venera v Kozorogu

Od 5. 2. do 2. 3. in od 27. 11. do 20. 12.

Venera bo v tem obdobju odločilno vplivala na prihodke, ki so povezani s posameznikovim družbenim položajem, ugledom, prepoznavnostjo, uspešnostjo in priljubljenostjo. Odnosi med nadrejenimi in podrejenimi se bodo izboljšali, delovna storilnost se bo povečala, prav tako razmere na delovnem mestu. Za dobro opravljeno delo boš tudi finančno nagrajeni. Pravočasno vloži v kmetijstvo in kmetovanje.

Venera v Vodnarju

Od 3. do 27. 3. in od 21. do 31. 12.

Finančno področje bo postalo nekoliko bolj nepredvidljivo. Vse bo mogoče – od nepričakovane sreče do nepredvidljivega poloma. Značilni za to obdobje bodo tudi čisto naključni postranski dohodki od sodelovanja v skupinskih dejavnostih. Dodatni zaslužek naj pričakujejo izumitelji, inovatorji, raziskovalci in napovedovalci. Pomembnejšo vlogo bo imelo pokroviteljstvo. Denar boš potrebovala za nakup novega televizorja, osebnega računalnika in programske opreme ter drugih visokotehnoloških naprav.

Venera v Ribah

Od 28. 3. do 21. 4.

To obdobje bo prineslo nove priložnosti za dodaten zaslužek, prikrita poslovna pogajanja in skrivne sporazume. Novi viri prihodkov bodo zahtevali določeno stopnjo zaupnosti. Kljub trudu se lahko zgodi, da bo začel denar iz vašega proračuna odtekati, zato se ne vdaj izsiljevanju, ne zapletaj se v finančne prevare in ne bodi zaupljiva. Pojavila se bo potreba po prikrivanju pravih podatkov o prihodkih, svoje prihranke pa boš raje kot na banko spravila v nogavico. Več bo plačil iz naslova brezposelnosti in zdravstvenega zavarovanja, možno pa je tudi zmanjšanje primanjkljaja v pokojninski blagajni in pri socialnih transferjih.

Venera v Ovnu

Od 22. 4. do 16. 5.

Pravi čas bo za prevzemanje pobud in nove projekte, kar bo še posebej aktualno za lastnike podjetij in samostojne podjetnike. Zelo pomembna bosta pravilen pretok in usmeritev finančne energije, saj ta vedno potrebuje sprostitev. Če ne boš našla primerne naložbe, lahko začnejo tvoji prihranki hitro kopneti. Vsi, ki se ne morete upreti razsipništvu, se izognite neposrednemu stiku z denarjem in ga raje naložite v banko. Vsakodnevni nakupi bodo potekali gladko in brez zapletov.

Venera v Biku

Od 17. 5. do 9. 6.

Za to obdobje bosta značilna tako poraba kot kopičenje finančnih sredstev – odvisno od značajskih značilnosti in nagnjenj posameznika. Trenutni stroški lahko pomenijo tudi dobro naložbo za prihodnost. Povečale se bodo možnosti za zaslužek, novo zaposlitev, povišanje plače in obdaritev. Težnje po udobju in razkošju se bodo kazale v nakupih oblek, premičnin in notranje opreme. Pri nakupih boš poskušala uskladiti estetsko vrednost z udobjem in ceno izdelka. Povečala se bo tudi prodaja dragocenosti, saj bodo zbiratelji izpopolnjevali svoje zbirke.

Venera v Dvojčku

Od 10. 6. do 4. 7.

Sreča bo naklonjena tistim, ki se ukvarjajo z vsemi vrstami komunikacije in izmenjavo informacij. Občutno se bo povečala prodaja tiskovin, sredstev komuniciranja in uporaba interneta. Pri nakupih transportnih sredstev bodo prednjačila manjša, okretnejša in poceni vozila. Za finančni uspeh bo treba graditi dobre poslovne odnose. Priča bomo razcvetu manjših podjetij, trgovine na drobno, ulične trgovine, posredništva, računovodstva, poštnih storitev in prevozništva. Trendi, ki temeljijo na izobraževanju, bodo postali pomembnejši tudi na finančnem področju.

Venera v Raku

Od 5. do 28. 7.

V ospredju bodo vprašanja, povezana z nepremičninami. Pogostejši bodo nakupi in najemi stanovanj, podeželskih parcel, objektov v gradnji, poslovnih prostorov in delnic. To obdobje bo naklonjeno prodajalcem kmetijskih pridelkov, cvetličarjem in lastnikom rastlinjakov, gradbincem ter ljudem, ki delajo doma. Potrošnja bo povezana tudi s sprejemi gostov in organizacijo zabav. Starejši sorodniki te bodo materialno podprli. Morda te preseneti celo velik zaslužek.

Venera v Levu

Od 29. 7. do 22. 8.

Denar bo pritekal v obliki loterijskih dobitkov, nagrad, daril, dohodkov od delnic, prav tako pa tudi odtekal na račun razkošnega življenja – kupovanja nakita, iger na srečo, organiziranja prazničnih ognjemetov in ne nazadnje na račun osebe, ki si ji romantično naklonjena. Uspešna boš pri osvajanju nagrad in pustolovščinah. Ta čas bo primeren za oglaševanje in dodatno vlaganje kapitala v podjetje, najbolj pozitivno pa bo deloval na ljudi iz sveta mode in sveta zabave.

Venera v Devici

Od 23. 8. do 15. 9.

Mukotrpno delo, iskanje službe ali novih virov zaslužka bo zaznamovalo obdobje, ko bo Venera v Devici. Prijetno vzdušje v kolektivu bo pripomoglo k delovni storilnosti in učinkovitosti predvsem na področju storitvenih dejavnosti, medicine in fizičnega dela. Čas bo primeren za nakup gospodinjskih aparatov, orodja in stvari, ki jih nujno potrebuješ za ozdravitev ali delo. Dohodki bodo prihajali od redne zaposlitve pa tudi od storitev, ki jih lahko ponudiš zunaj delovnega časa.

Venera v Tehtnici

Od 16. 9. do 10. 10.

Koristi in ugodnosti bodo prinašale družbene dejavnosti in vse, kar je povezano z umetnostjo. To je obdobje naložb in prihodkov s področja licenciranja, svetovanja, birokracije, arbitraž in obravnav. Več možnosti boš imela, da se izogneš sodnim stroškom ali pa zmagaš v procesu, ki se je vlekel dalj časa. Prav tako je to pravi čas za nakup daril za bližnje.

P.S.

Da boš vedela ...

Legende o zvezdi Danici in Večernici

Ljudje že od nekdaj poznajo Venero, zato o njej krožijo številne zgodbe in legende. Ta planet je tretje najsvetlejše nebesno telo, takoj za Soncem in Luno, zato so jo nemalokrat zamenjevali z zvezdo. Ker Venera zasije na večernem nebu že ob prvem mraku, sredi noči ugasne in se na nebesnem svodu spet pojavi zjutraj, so ljudje včasih mislili, da gre za dve različni zvezdi – prva se prikaže zvečer, druga zjutraj. Veliko pozneje so spoznali, da gre za isto telo – zvezdo Danico in Večernico. To so opevali številni pesniki in pisatelji ter upodabljali znameniti umetniki.

Enigmatični planet, ki so ga do pred kratkim imenovali planet skrivnosti, nosi ime najlepše boginje rimskega panteona – boginje lepote in ljubezni Venere.

Ime boginje

Venerino površje je prekrito z debelim slojem bleščečih oblakov, ki jo dela tako privlačno, a hkrati oddaljeno in nedostopno kot boginjo, po kateri je poimenovana. Večinski del njene površine zavzemajo valovite ravnice. Skorajda vse reliefne značilnosti Venere imajo ženska imena – na primer Terra Afrodita, Terra Ištar, Terra Lada, ravnina Elena. Tako kot boginja Venera tudi planet Venera pooseblja čutno ljubezen.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri