Vedeževalka Sara: 'Moji odgovori so vedno direktni, iskreni!'

Vedeževalka Sara, ki profesionalno vedežuje prek spletnega portala abcvedezevanje.si (ti so med drugim tudi tisti, katerih dnevne in tedenske napovedi lahko že nekaj časa prebiraš tudi našem portalu), vedežuje že dobrih 10 let.

6. 5. 2011

A kaj človeka privede do odločitve, da se odloči postati vedeževalec?

S pomočjo spletnega portala abcvedezevanje.si, na katerem boš - če te astro tematike zanimajo - našla številne informacije o različnih oblikah vedeževanj in njim sorodnim svetovanj, smo z eno od njihovih vedeževalk, Saro, opravili krajši intervju, ki si ga lahko prebereš v nadaljevanju.

Astro: Kaj vas je pripeljalo do odločitve, da postanete vedeževalka?

Že kot otrok sem imela določene občutke, ki so z leti prerasli v videnja. Med obdobjem študija me je pot zanesla v te vode tudi profesionalno. Ugotovila sem, da lahko s svojimi sposobnostmi tudi zares pomagam ljudem. Sicer pa je jasnovidnost doma tudi pri mojih prednikih. Že od nekdaj sem poslušala svojo intuicijo, zato se je odločitev, da s svojimi sposobnostmi priskočim na pomoč tudi drugim ljudem, zdela naravno nadaljevanje osebnih danosti. Vsa ta leta sem se na tem področju seveda tudi dodatno izobraževala.

Astro: Kako bi sami sebe opisali le v nekaj stavkih?

Sem zelo stabilna oseba, ki ves čas dela na sebi. Svoje znanje stalno nadgrajujem z učenjem in s pomočjo različnih tehnik in izobraževanj. V življenju mi največ pomeni iskrenost, ki jo pričakujem tudi od drugih. Tudi moji odgovori so vedno iskreni in direktni. Verjamem, da nima smisla olepševati zadev, če nam takšna prilika v resnici ni namenjena.

Astro: Kakšne osebnostne karakteristike mora po vašem mnenju imeti dober vedeževalec?

Oseba, ki vedežuje, mora biti psihično dovolj stabilna, da lahko nemoteno funkcionira. Poleg tega mora biti razgledana, ter sposobna poglobitve. Obvladati mora več tehnik in se ves čas izpopolnjevati in nadgrajevati na svojem področju.

Astro: Z vedeževanjem se zdaj ukvarjate že dobro desetletje, kaj pa so najpogostejša vprašanja, ki vam jih ljudje zastavljajo?

Ljudi najpogosteje zanima, kdaj bodo imeli srečo v ljubezni in kako kaže njihovemu partnerstvu, kako se bodo rešile njihove poslovne zadeve, kako se bodo odrezali na razgovorih, izpitih ... Zadnja leta so vse pogostejša tudi vprašanja povezana z zdravstvenim stanjem.

Astro: Ali imate kakšne etične standarde oz. ali na katera vprašanja morda nikakor ne odgovarjate?

Seveda. Vprašanja, ki so povezana s smrtjo. Na njih ne odgovarjam. Poleg tega ne odgovarjam, če začutim, da oseba na drugi strani ni iskrena do mene in posledično do sebe.

Astro: Kako pa pravzaprav poteka običajen dan vedeževalke?

Predvsem: sproščeno (smeh). Pri delu me namreč usmerjajo občutki in to tako, da že vnaprej čutim, kam me vodijo. Tudi ko se pojavijo težave, jih je potrebno rešiti, pri tem pa se iz njih tudi nekaj naučiti, za prihodnost.

Moj moto je: 'Ne ostajaj v preteklosti, ne upaj na prihodnost, živi za ta trenutek, sedaj.'

Astro: Kako pa pravzaprav poteka vaše delo? Imate kakšno posebno metodo, po kateri najpogosteje vedežujete?

No, to je odvisno od posamičnega primera. Ko preberem vprašanje posameznika, se najprej energijsko povežem z njim, šele takrat se tudi bolj ali manj intuitivno odločim, s katero metodo bi bilo najbolj smiselno odgovoriti na dano vprašanje.

Astro: Pa imajo različne metode kakšen pomenljivejši vpliv na vedeževalčev odgovor?

Ne, različnost metod dela načeloma nima vpliva na kakovost vedeževalčevega odgovora, je pa dobro vedno razmisliti, katero metodo bi bilo najbolj smotrno uporabiti pri različnih vprašanjih. Ob vseh dvomih, vprašanjih in težavah tako ljudem pomagam na zanje najbolj primeren način. Težav seveda ne morem odpraviti namesto njih, lahko pa ljudem, ki iščejo mojo pomoč, svetujem, kako bodo našli najhitrejšo, najlažjo in zanje najprimernejšo pot. Osebno pogosto tudi kombiniram dva precej različna pristopa t.j. astrologijo in različne vedeževalske tehnike, saj sem prepričana, da le tako lahko zagotovim najbolj jasen in izčrpen odgovor.

Astro: Kaj so po vašem mnenju razlogi za vse večjo popularnost vedeževanja in astrologije?

Že od nekdaj so se ljudje spraševali o svoji usodi in želeli odkriti, kaj jih čaka v prihodnosti. Zanimanje za prihajajoče običajno ne temelji zgolj na naši, človeški radovednosti. Vedeževanje ljudem pomaga tudi iz povsem praktičnih razlogov, saj nam vpogled v prihodnost daje smernice, ki nam lahko pomagajo pri pomembnih odločitvah. Ljudje so iz dneva v dan v vse večjih stiskah. Iščejo nekakšno upanje na boljši jutri. Želijo slišati, da jim bo boljše, lepše. Predvsem pa je razlog v tem, da sta se vedeževanje in astrologija v zadnjih letih močno razširili, še posebno v medijih. Žal tudi opažam, da se ljudje pogosto ne zavedajo, koliko škode jim lahko naredi neprofesionalna in v te sfere slabo poučena oseba.

Astro: V kakšnih življenjskih situacijah bi ljudem priporočali, da se obrnejo k vedeževalki?

Življenje je zelo lepo, a včasih smo soočeni tudi s trenutki, ko se težave kar zgrinjajo nad nas. Takrat se nam rado zdi, kot da smo se znašli pred nepremagljivim zidom samih težav in nerešljivih situacij, ki ga nikakor ne znamo sami preplezati. Medtem ko se borimo s težavami, se starim pridružujejo še nove in nove. Prav v takšnih trenutki bi priporočala, da se ljudje obrnejo k vedeževalki. Ko se torej znajdejo na razpotju in pred večjimi odločitvami. Ko nekaj mislijo in čutijo, a niso najbolj sigurni vase. Prav takrat lahko ljudem pomaga že kvaliteten in izčrpen pogovor z vedeževalko, ki jih usmeri in jim odpre oči.

Astro: Kaj bi svetovali ljudem – tako, na splošno - za čase, ki prihajajo?

Ljudem bi svetovala, naj bodo strpni in pripravljeni na vse. Gradijo naj na ljubezni in zaupanju ter se soočajo s težavami, saj so le te nekaj vsakdanjega. Le od nas je odvisno kako jih bomo rešili.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri