V letu 2009: Soočenje tradicije in napredka

Vstop Plutona v ozvezdje Kozoroga in združitev Jupitra in Neptuna v Vodnarju bosta kriva za velike spremembe tako na političnem kot gospodarskem prizorišču. Na osebni ravni bodo imela prednost zanimanja za duhovnost in potreba po neodvisnosti.

16. 11. 2008

Potem ko se je dolgih 13 let zadrževal v znamenju Strelca, bo Pluton konec novembra 2008 dokončno prestopil v znamenje Kozoroga. Spremembe, ki jih prinaša s seboj tako pomembna sprememba njegovega položaja, so se že začele nakazovati. Pretresi na svetovnem ekonomskem področju in spremembe vlad so del pomembnega procesa preobrazbe, ki ga prinaša ta planet.

Obnova moči

Ne glede na paniko, ki je jeseni završala po svetu, ozvezdje Kozoroga obljublja stabilnost, vztrajno, čeprav počasno rast, predvsem pa korenito preobrazbo mehanizmov tako na gospodarskem kot političnem prizorišču. Pluton namreč s seboj sprva vedno prinese padce, saj šele ti dajejo priložnost za ponovne vzpone in boljše okoliščine življenja. V naslednjih nekaj letih lahko tako pričakujemo korenito obnovo osnovnih vrednot in prerazporeditev moči na globalni ravni, nove konstruktivne energije in priložnosti, da se popravi vse, kar ni v skladu z najvišjim dobrim.

Napetosti med tradicijo in napredkom

Tudi Saturn, ki bo letos potoval po zemeljskem znamenju Device, naznanja obdobje produktivnosti, stabilnosti, zanesljivosti in praktičnosti. Zanimivo je, da bo letos kar dvakrat tvoril natančno opozicijo z Uranom, ki je v znamenju Rib, zaradi česar je pričakovati ostre napetosti med konservatizmom in tradicionalizmom, ki ga promovira Saturn, ter novimi, naprednejšimi tendencami, ki so domena Urana. Takšne napetosti bodo značilne predvsem v začetku leta in v jesenskem obdobju, sicer pa lahko rečemo, da bo zaradi takšnega položaja obeh planetov vse leto obarvano z bojem med starim in novim, kar se lahko pokaže predvsem na političnem prizorišču.

Katere ideje bodo naletele na plodnejša tla, bo odvisno od številnih dejavnikov, več kot očitno pa je, da so vse pomembnejše silnice v prihodnje usmerjene v korist razvoja znanosti. Leto 2009 novim idejam sicer ne bo preveč naklonjeno, realizacijo in uspeh pa bodo dočakale predvsem tiste, ki bodo najbolj konstruktivne, napredne in ki bodo delovale v korist človeštva.

Demokratičnost in altruizem

Na nova odkritja in napredek v korist človeštva, ki se prav gotovo nanaša na okoljevarstveno politiko in dosežke, povezane s tem, kaže tudi združitev Jupitra z Neptunom v nesebičnem in naprednem znamenju Vodnarja. Na obzorju je vzpostavitev novih, veliko bolj demokratičnih vlad, ki bodo večini ljudem zagotavljale človeka vredno življenje, izražen pa bo tudi altruistični pristop v odnosu do bližnjih. Do izraza bodo prišle človečnost, dobrodelnost, strpnost in pripravljenost, da bolj aktivno posežemo v korist sožitja med ljudmi različnih svetovnih nazorov.

Na osebni ravni bo leto 2009 zaznamovalo tudi iskanje novih idealov in vrednot. Mnogi se bomo zamislili nad načinom in stilom življenja, ki ga živimo, spet drugi bodo razmišljali, kako bi lahko pozitivno pripomogli k splošnemu svetovnemu dogajanju.

Duhovni projekti

Osebno počutje bo zaznamovano s težnjo po duhovni neodvisnosti in svobodi. To leto je namreč idealno za duhovno rast in za uveljavljanje prepričanj duhovnosti v praktičnem svetu. Cveteli bodo z duhovnostjo navdahnjeni projekti, prav tako se bodo povečali naši duhovni potenciali. Mnogi med nami bodo postali bolj pozorni na duhovne, in ne le materialne komponente, ki nas združujejo, iz česar se bo rojeval večji občutek za enotnost, in to ne glede na religiozno pripadnost.

Preizkušnje za konec leta

Če priložnosti za napredek ne bomo izkoristili, se bomo konec leta lahko znašli pred večjimi preizkušnjami. November in december bo namreč zaznamoval točen kvadrat med Saturnom in Plutonom, ki lahko nakazuje izredno težavno obdobje tako za politične oblasti kot za ljudi. Pričakovati je nova izostrena tekmovanja v boju za oblast, spremembe pa bodo v tem času veliko bolj nenadne in neposredne.

Nova - Horoskop

Astronapoved 2009

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri