V kino prihaja Priklicano zlo!

Film Priklicano zlo temelji na resnični zgodbi o tem, kako so preiskovalca paranormalnega Eda in Lorraine Warren poklicali, da pomagata družini na osamljeni kmetiji, ki jo ustrahuje temačna sila. Soočena z mogočno demonsko silo se Warrenova znajdeta v najbolj grozljivem primeru svojega življenja.

3. 9. 2013

Da bo za ogled filma, ki so ga posneli resnični mojstri grozljivk, potrebnega kar nekaj jeklenih živce, te bo prepričal tudi spodnji video iz zakulisja filma Priklicano zlo ...

V filmu distribucije Blitz Film & Video Distribution, ki prihaja tudi v naše kinematografe, igrajo oskarjeva nominiranka Vera Farmiga, Patrick Wilson, Lili Taylor, Joey King, Shanley Caswell, Hayley McFarland, Mackenzie Foy, novinka Kyla Deaver, Sterling Jerins, Marion Guyot, Steve Coulter, Shannon Kook in John Brotherton.

O ustvarjalcih filma Priklicano zlo

James Wan - režiser tudi mega uspešnice Žaga

Režiser James Wan velja za enega najbolj ustvarjalnih sodobnih filmarjev; letos v kinematografe pride z že šestim filmom, Insidious: Chapter 2 – nadaljevanjem uspešnega nadnaravnega trilerja Insidious – ki ga je spisal z dolgoletnim scenarističnim partnerjem Leighom Whannellom; kmalu začne snemati že sedmi del v franšizi Fast & Furious; in nedavno je zaključil snemanje grozljivke House of Horror.

Je soavtor najbolj uspešne franšize grozljivk Saw, ki jo je – poleg režiranja prvega filma v seriji – tudi izvršno produciral; režiral je še grozljivko Dead Silence in triler Death Sentence, nato pa soustvaril, produciral in režiral kratko komedijo Doggie Heaven, svetoval pri video igrici Saw ter soustvaril in režiral oglednik za video igrico Dead Space.

Chad in Carey W. Hayes - skupaj pišeta od 16. leta

Scenarista filma Priklicano zlo sta Chad in Carey W. Hayes. Sta brata - in to enojajčna dvojčka, scenaristična partnerja pa sta že od svojega 16. leta. Skupaj sta med drugimi napisala trilerja Whiteout s Kate Beckinsale in The Reapin s Hilary Swank ter novo verzijo klasične grozljivke House of Wax. V svoji karieri sta sodelovala z ustvarjalci, kot so Scott Rudin, John Woo, Arnold Kopelson in Michael Bay.

Trenutno pripravljata vestern Redemption in nadnaravni celovečerec Train, ki ga bosta tudi režirala.

Za TV sta spisala nekaj pilotskih epizod in vrsto filmov, med katerimi sta ji nekaj tudi izvršno producirala: Down, Out & Dangerous, Twisted Desire, Horse Sense, Jumping Ship, First Daughter, First Target, First Shot ...

Soustvarjalci filma Priklicano zlo

Film so producirali Tony DeRosa-Grund, Peter Safran in Rob Cowan, izvršna producenta sta bila Walter Hamada in Dave Neustadter. Izza kamere so z Wanom znova sodelovali direktor fotografije John R. Leonetti, montažer Kirk Morri, kostumografinja Kristin M. Burke, skladatelj Joseph Bishara in scenografinja Julie Berghoff.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri