V iskanju notranjega in zunanjega ravnovesja

Naše telo in zavest se trudita v vsakem trenutku vedno znova vzpostaviti ravnovesje, kar poteka zelo podobno kot pri procesih v naravi.

V iskanju notranjega in zunanjega ravnovesja (foto: shutterstock) shutterstock
3. 10. 2012

To v praksi pomeni, da se bo ob vsakem dogodku, ki bo vplival na nas, sprožil naš notranji mehanizem, ki bo začel na nas pritiskati.

Običajno se tega ne zavedamo, saj takšni procesi potekajo na nezavednih ravneh ali pa se umaknejo pod površino našega trenutno delujočega uma in pritiskajo na nas 'od spodaj'.

Čutimo se zbegane, nesrečne, stiska nas v prsih, boli nas glava, težko dihamo, cmok v grlu nas hromi, telo je napeto in popolnoma neprijetno se počutimo v lastni koži.

Telo in naravni procesi v nas se pripravljajo na boj ali na beg, odvisno, katero strategijo bomo izbrali, to pa je odvisno od naših izkušenj, vzgoje, generacijskih vzorcev in kolektivne zavesti, ki prevladuje v neki skupnosti.

Več o ravnovesju - tako v naravi kot v človeku - si lahko prebereš na povezavi Vse okoli nas bi moralo biti v ravnovesju!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri