Vilinske hiške, ki sevajo zdravilno energijo

"Zgodovina mojih vilinskih hišk in vilinskih vrat ni prav dolga. Ni še dolgo tega, kar sem zaključil uradno delovno dobo in se iz rodne Ljubljane preselil na podeželje v lepo, čisto in neokrnjeno naravo. Kako nenavadno se mi v tem okolju vračajo misli iz otroških dni ob branju in poslušanju pravljic, zgodb in bajk o nenavadnih skrivnostnih bitjih," je svojo pripoved začel Miran Komel, edini izdelovalec vilinskih hišk in vrat v Sloveniji.

19. 5. 2013

"In ko tako hodim po naravi, jo opazujem v vsej njeni lepoti, skladnosti, neskončni barvitosti in polni miru, se mi utrne, da bi morda vilinska bitja, ti varuhi narave, kdaj obiskala tudi naše domove. Tako je prišla zamisel, da jim zgradim hiške, v katerih jim bivanje ne bo tuje," je dejal izdelovalec vilinskih hišk, ki služijo kot portal v dimenzije vilinskih svetov.

"Njihova prisotnost pomaga ustvariti harmonijo in ravnovesje. To harmonijo občutijo tako člani družine kot tudi obiskovalci, saj se počutijo sproščeno in udobno. Ozračje, ki ga ustvarjajo vile, zelo ugodno vpliva na odnose sostanovalcev, ki se utrdijo in izboljšajo. Vzpostavi se lahko tudi moč zdravljenja. Tako vilinska hiška kot vilinska vrata delujejo kot neke vrste generator biopolja. Po mojem bioenergijskem merjenju sevajo z močjo 12.000 zdravilnih enot po Bovisu, in sicer v polmeru približno šestih metrov," je pojasnil in dodal, da so vilinske hiške izdelane ročno in iz naravnih materialov.

Miran Komel"Iz drevesnih vej, ki so jih gozdne vile položile na gozdna tla s prav posebnim namenom, mahov, lišajev, kamenja, gline, iz semen, cvetov in suhih stebelc raznovrstnih rastlin. In kot vsaka stvar, ki se rodi, na novo zaživi, dobi tudi vilinska hiška svoje ime. Ker ima svojo dušo, energijo, ki jo oddaja, ker je enkratna in neponovljiva."

Kje ga najdeš?

Vsa dela si lahko ogledaš na Facebook strani Vilinske hiške in vilinska vrata/ fairy houses & fairy doors ter na spletni strani www.lunaria.si.