Univerzalni jezik: Govorica energije!

Že slišala za zgodbe o Dr. Dolittlu, človeku, ki je bil sposoben govoriti in razumeti jezik živali? Cesar Millan, ustanovitelj Centra za psihologijo psov v Los Angelesu, meni, da to nikakor ni zgolj fikcija.

8. 2. 2012

V knjigi Šepetalec psom, ki je pred dnevi izšla tudi pri Tehniški založbi Slovenije, zvezdnik istoimenske oddaje na National Geographic Channelu med drugim spregovori o univerzalnem jeziku, ki ga razumejo vsi - tako ljudje kot živali:

"Univerzalni jezik Dr. Dolittla že obstaja. In nismo ga izumili ljudje. To je jezik, katerega govorijo vse živali, ne da bi ga sploh poznale. In sem sodijo tudi ljudje. In še več, vse živali se v resnici rodijo z instinktivnim znanjem tega jezika. Tudi ljudje se redoimo s tekočim poznavanjem tega univerzalnega jezika, a ga kasneje v življenju hitro pozabimo, ker se že od otroštva dalje učimo, da so besede edini način sporazumevanja."

Ta resnično univerzalen medvrstni jezik se imenuje energija.

Verjetno bo na tem mestu zdaj nujen kakšen primer, da si bomo lažje predstavljali, kako takšna komunikacija poteka.

"Vsakič znova me osupne ravnanje živali,, ko se bliža plenilec. Druga drugi sporočajo, ali je varno ostati v bližini ali ne," piše v knjigi Cesar Millan.

"Predstavljajte si srečanje s človekom, za katerega veste, da je serijski morilec. Ali se boste v njegovi navzočnosti lahko sprostili? Seveda ne! Če bi bili katera druga živalska vrsta, bi bili verjetno sposobni zaznati, ali je ta serijski morilec na lovu za novo žrtvijo ali pa je preprosto moril v samoobrambi in nam ni nevaren. Živali nemudoma prepoznajo plenilčevo energijo, marsikdaj še preden ga opazijo. Ljudje pa smo marsikdaj slepi za takšna majhna odstopanja v živalski energiji. Prepričani smo, da je tiger stalno nevaren, toda ko si ta temeljito napolni želodec z uplenjeno živaljo, je bržkone še najbolj potreben počitka in ni napadalno razpoložen. Ko pa je njegov želodec prazen, je seveda povsem drugačna žival ..."

Več o tem v zanimivi novi knjigi Šepetalec psom, Cesar Millan in Melissa Jo Peltier, kar nekaj ogleda vrednih video posnetkov slavnega šepetalca psom v akciji pa boš našla tudi na kanalu youtube ...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri