Učinek medenih tednov bi lahko trajal večno!

Poskusi se spomniti najlepšega ljubezenskega razmerja v svojem življenju. Tistega, ki ti je povsem spodnesel tla pod nogami. So se ti najbolj medeni tedni tvojega življenja sčasoma nato izrodili v ločitev, vsakodnevno prerekanje ali zgolj prenašanje prisotnosti drug drugega? Hja, klasika.

Učinek medenih tednov bi lahko trajal večno! (foto: profimedia) profimedia
21. 6. 2014

Res gre za precej pogost ljubezenski scenarij - to vsekakor drži. Vendar, ali misliš, da je to tudi edini mogoči izid vsake velike ljubezenske zgodbe?

Bruce H. Lipton v svoji knjigi Učinek medenih tednov, ki je pred dnevi izšla tudi v slovenščini, na razumljiv in zabaven način pojasni, da je vendarle mogoče ustvariti in vzdrževati t.i. učinek medenih tednov tudi na dolgi rok, v dokaz, da je to mogoče, pa postavi lasten, trajno srečen ljubezenski odnos.

A tudi njemu slednje ni šlo vedno dobro od rok.

  • 'Razpad zakona me je čustveno uničil, zlasti, ker sta bili čudoviti hčerki, ki sta danes ljubeči in uresničeni ženski, tedaj še deklici. Zelo me je pretreslo, zato sem se zaobljubil, da se ne bom nikoli več poročil. Prepričan, da je prava ljubezen zgolj mit - vsaj zame -, sem si med britjem 17 let vsak dan ponavljal mantro: "Ne bom se več poročil. Ne bom se več poročil."'

Navkljub temu svojemu jutranjemu ritualu pa biolog, katerega stara prepričanja so na glavo postavila nova dognanja kvantne fizike, biokemije in psihologije, ni zmogel ignorirati biološkega imperativa - t.j. nagona po povezovanju z drugim organizmom.

  • 'Namesto, da bi bentili nad smolo v odnosih, moramo prepoznati, da so naša prizadevanja zanje temeljni vzgib narave in da so te vezi lahko sodelovalne in harmonične. Upoštevati moramo Rumijev nasvet: "Včeraj sem bil bister, zato sem hotel spremeniti svet. Danes sem moder, zato spreminjam sebe." Ko zaživimo ubrani z naravo (in s seboj), preidemo k ustvarjanju učinka medenih tednov in odnosov, ki temeljijo na ljubezni, sodelovanju in sporazumevanju.'

Najosnovnejše, ne pa tudi edine, oblike sporazumevanja med organizmi pa so po mnenju Liptona kar energijske vibracije. In da o teh ljudje večinoma le malo vemo, še manj pa smo jim v življenju sposobni prisluhniti in slediti, je kriv naš razumski pristop, ki nad vse čisla predvsem besede, še zlasti iz ust sladkobesednih goljufov (ali ljubimcev), zaradi česar zanemarjamo svoje občutke.

  • 'Koliko se nas je od malih nog naučilo ignorirati energijska poslana sporočila: "Ne poslušaj občutkov. Poslušaj besede." Ne menimo se za tisto, kar nagonsko/energijsko vemo. Ne zmenimo se za opozorilne znake, kot je: "Laže, ko pravi, da me ljubi." Počutimo se krivi, zato racioanliziramo in si prigovarjamo: "Gotovo se motim, saj govori same prave stvari, in navsezadnje ga ljubim in ljubezen premaga vse." Ali pa se ne menimo za dobre vibracije: "Čudovita je, a nikoli ne bi šlo, ker ni moj tip."'

Vsem, ki ste se na tem mestu posmehljivo namuznili ob terminu 'razbiranje energijsko poslanih sporočil', češ: spet te novodobne puhlice, avtor knjige Učinek medenih tednov sporoča, da gre v resnici za mainstreamovsko kvantno fiziko, kar v knjigi s primeri in izsledki raziskav tudi izdatno podkrepi.

Še več. Brucu H. Liptonu, ki je med drugim tudi avtor uspešnice Biologija prepričanj, prav z odpiranjem zaznavam vibracij, kasneje pa tudi spoznavanjem izjemne moči nezavednega, uspe ustvariti tak ljubezenski odnos, kakršnega si želimo prav vsi.

  • 'Sedaj vem veliko več o tem, kako naj privabim v življenje, kar si želim, kot sem vedel takrat. Veliko več vem o tem, da ne gre podcenjevati slabih vibracij, in že dolgo je, kar sem naposled le oblikoval odnos, v katerem bova srečno živela do konca dni. Kljub časopisnim naslovom o izjemno motenih zakonih slavnih osebnosti, kljub številnim primerom ljudi, ki dopuščajo, da jih ženejo hormoni in geni, je torej mogoče oblikovati višjo raven ljubezeni.'

Priporočamo!

Učinek medenih tednov - Bruce H. Lipton

Te zanima, kako bi ti lahko kvantna fizika (dobre vibracije), biokemija (ljubezenski napoji) in psihologija (zavestni in nezavedni um) pomagali pri ustvarjanju in ohranjanju zavestnih, ljubečih odnosov, ki lahko nazadnje ozdravijo tudi planet? Več o znanosti ustvarjanja nebes na zemlji si preberi v knjigi B. H. Liptona: Učinek medenih tednov.

  • 'Da bi ustvarili učinek medenih tednov v svojem življenju, boste morali izkoristiti svoj čudoviti prirojeni dar za zaznavo slabih in dobrih vibracij. In da bi vam to uspelo, boste morali premagati programiranost, ki ste jo prejeli v mladosti, čeprav to ni edina programiranost, ki jo boste morali razveljaviti.'

Liptonova knjiga Učinek medenih tednov je med drugim tudi svojevrsten vodnik, ki nas vsega tega nauči.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri