Seansa s tarotom mističnega sanjalca

Prestavljaj si, da se sprehajaš po temnem gozdu in da mesečina z nestvarnim sijem obliva pot, ki se razprostira pred teboj. To je čas srečanja z lastno intuicijo.

31. 10. 2012

Tarot mističnega sanjalca si izberejo tisti, ki v sebi zaslišijo klic po raziskovanju skritih razsežnosti domišljije in ustvarjalnosti.

Le kakšna sporočila se skrivajo v tvojih sanjah?

Luna vabi v čarobni svet sanj

Čudovit set zlato obrobljenih kart tarota mističnega sanjalca je ilustrirala Heidi Dorras:

tarot"Svoj lasten komplet kart sem si želela izdelati že takrat, ko sem pri sedemnajstih letih prvič slišala za tarot. Nikakor pa nisem našla kart, ki bi mi ustrezale, in tako sem si obljubila, da jih bom nekega dne izdelala sama."

In Heidi Dorras je že takrat vedela, da bo njen sanjski tarot, ki je zlagoma in intuitivno nastajal več let, predvsem čustven:

"Hotela sem, da karte preveva avra mističnosti in zasanjanosti. Nekateri simboli so pridobili poseben pomen in se v kompletu ponavljajo."

Pozornemu bralcu Heidi tako že v uvodu razkrije, da se v kartah vztrajno ponavlja simbol lune, ker predstavlja intuicijo, ustvarjalnost, čarobnost in skrivnostnost. Uporablja ga, da bi nas spomnila, naj bomo pozorni na podrobnosti in naj podobe na kartah temeljito raziščemo, preden jim prehitro in površno pripišemo neki pomen. Luna namreč prav toliko skriva, kolikor razkriva.

Med ponavljajočimi simboli pa so v tarotu mističnega sanjalca tudi vrane in druge ptice:

"Vrane v sanjah pomenijo skrivnosti podzavesti, odkrivajo nam stvari, ki jih raje ne bi poznali. Predstavljajo slutnjo, pomembno sporočilo ali nekaj v naših življenjih, čemur se moramo bolj posvetiti."

Na delu so višje sile!

Barbara Moore, znana pisateljica knjig o tarotu, je setu Heidijinih kart priložila lično knjižico Dnevnik mističnega sanjalca, v kateri je predstavila uvod v razumevanje tarota, razlage pomenov kart in poglobljena vprašanja, ki odpirajo pot naprej.

A tisti, ki pisanja Barbare Moore morda že poznajo, bodo nad njeno tokratno knjižico morda presenečeni prav toliko, kot je bila za časa nje pisanja presenečena tudi sama:

"Ko sem začela pisati, nisem imela namena vključiti pomene obrnjenih kart. Nenadoma pa so se njihovi pomeni začeli samodjeno pojavljati v mojih mislih na čuden, nerazložljiv način in se izlivati na papir, včasih celo pred osnovnim pomenom kart. Po nekaj poskusih, da bi obrnila tok pisanja, sem končno popustila, prisluhnila kartam in dovolila, da so mi misli same narekovale, kar so hotele, naj o njih napišem."

A Barbara Moore v tej svoji nenavadni izkušnji ni bila osamljena. Nekaj podobnega se je dogajalo tudi Heidi Dorras:

"Ko sem snovala karte, sem imela ves čas občutek, da sem v resnici samo orodje. Nisem se mogla preprosto odločiti: 'Zdaj bom naredila Norca'. Tudi če sem začela oblikovati izbrano karto, sem pogosto nenadoma ugotovila, da v resnici nastaja neka druga karta. Morala sem slediti svoji intuiciji."

Si tudi ti dobila občutek, da so te karte tarota mističnega sanjalca na nek način nagovorile?

Čudovito! Tarot mističnega sanjalca si te je morda izbral, da bi postal tvoj popoln sopotnik pri tradicionalnem in intuitivnem razbiranju kart ;)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri