Tom Cruise in Katie Holmes: Scientologija izrinila ljubezen

Eden izmed lepših medijskih parov je dolgo veljal za zglednega, čeprav je bil njun odnos vedno nekako pod vplivom scientološke cerkve, katere goreč zagovornik je Tom Cruise. In prav ta je očitno pokopala njegovo nekoč tako vročo ljubezen s Katie Holmes ...

23. 7. 2012

Je bilo vse skupaj krik mlade ženske, ki si je obupano prizadevala rešiti svojo hčerko Suri iz krempljev scientološke cerkve?

Očitno, saj Katie po vsej tej kalvariji končno blesti in na obrazu nima več mučeniškega izraza.

Igralka je najela najboljše odvetnike, da bi le dobila skrbništvo nad hčerko. Deklico želi namreč odmakniti od scientologije, saj je prepričana, da bi bila v nasprotnem primeru v smrtni nevarnosti.

Zdaj za to cerkev pravi, da je sekta.

Z otroki ravna kot z odraslimi ljudmi, kar pomeni, da morajo tudi najmlajši sami sprejemati odločitve. Kaplja čez rob pa je bila, ko je Tom želel deklico vpisati v tako imenovani scientološki vojni kamp. Tam otroke poučujejo samo o scientologiji.

Rekrutirajo zelo mlade otroke in jih vzgajajo v svoje 'vojake'. Podpisati morajo tudi prisego, s katero se zavezujejo k milijardi let predanosti scientologiji. Iz kampa so zdaj medijem sporočili, da Suri ni bila niti na seznamu niti niso nič vedeli o tem, da jo namerava Tom poslati k njim. Kakorkoli že, Katie je imela občutek, da povsem izgublja nadzor nad svojim življenjem, zato je vložila zahtevek za ločitev in tudi že snela poročni prstan.

Mogoče je prvi hip kazalo, da vse le ne bo šlo zlahka, a ni bilo tako. Tom in Katie sta se precej hitro in kulturno sporazumela o ločitvi.

"Hvaležni smo Tomovim odvetnikom za profesionalen odnos in hitro rešitev," so zapisali Katiejini odvetniki. Njen zahtevek za ločitev je prišel povsem nepričakovano. Takoj je zahtevala popolno skrbništvo nad hčerko, druge podrobnosti dogovora niso znane. Ve se le, da bosta zaradi hčerke ohranila kulturne odnose. Vsaj tako zatrjujeta oba.

No, Katie naj bi se že vrnila h katoliški veri in v newyorški cerkvi so jo sprejeli nazaj. Sama je bila namreč vzgajana kot katoličanka in njeni starši so bili izjemno razočarani, ko je prestopila v scientološko cerkev. Večina je prepričana, da se je vrnila zato, da bi povsem pretrgala vezi z vero, ki ji ni prinesla nič dobrega.

Tudi vzgoja deklice se počasi spreminja. Medtem ko je prej šestletnica sama odločala o stvareh, ker je pač tako nalagala scientološka cerkev, zdaj ni več tako. Pred kratkim so ju namreč zalotili v trgo-vini, kjer je Suri želela, da bi ji mama kupila psa. A je Katie ostala neomajna in ni hotela ugoditi njeni želji. Prej je bilo precej drugače. Tudi izobrazba bo zdaj nekaj povsem drugega. Suri je že vpisana v newyorško katoliško šolo. To bo prvič, da se bo v šolskih klopeh srečala s svojimi vrstniki. Letno stane šolanje okoli 30 tisoč evrov. V isto šolo je nekoč hodila tudi Lady Gaga. Do zdaj je imela Suri namreč samo zasebne učitelje, ki so jo poučevali doma. Katie pa se je včlanila v zbor katoliške cerkve Saint Francis Xavier.

Kaj pa, če je vse farsa? Mogoče pa je vse skupaj šlo pregladko, da bi bilo res. Vest, da sta se Tom in Katie hitro in brez težav dogovorila glede ločitve in skrbništva nad Suri, je presenetila vse. Marsikdo je namreč mislil, da se Tom ne bo dal tako zlahka. Sploh ker ga je Katie presenetila z vlogo za ločitev.

Igralka je želela svojo hčerko predvsem zaščititi pred vplivi scientološke cerkve, kar pa očitno ne bo tako lahko. 'Prijateljska' ločitev naj bi bil samo trik za medije. Klavzule, ki jih je navedla Katie in ki govorijo, da Tom ne sme vključevati hčerke v scientološke rituale, ga ne bodo ustavile. Tako vsaj poročajo tuji mediji.

"Tom bo storil vse, da bo iz vsega skupaj prišel kot zmago-valec. Leta in leta je načrtoval, kako bo hčerko vključil v scientologijo."

Pišejo tudi, da naj bi Tom vse postavil na kocko, hiše, jahte, stanovanja. Njegovo bogastvo je ocenjeno na več kot 250 milijonov dolarjev in Tom naj bi dal jasno vedeti, da bo zapravil vse, samo da bi dobil Suri. Najbolj naj bi bil šokiran, kako je Katie skrbno načrtovala ločitev, medtem ko mu je ves čas govorila, da ga ljubi. Zdaj naj bi se njegova ljubezen spremenila v sovraštvo.

Po navedbah tujih medijev naj bi Tom Suri že vključeval v scientologijo, in to za Katiejinim hrbtom.

Vse tri žene so ga zapustile

Zakaj nima sreče v ljubezni?

Tom Cruise od nekdaj velja za enega izmed najbolj seksi in zapeljivih igralcev. In čeprav že od časov legendarnega filma Top Gun iz leta 1986 za njim vzdihujejo ženske po vsem svetu, sam nima sreče v ljubezni. No, vsaj ne dolgotrajne.

Njegova prva žena je bila igralka Mimi Rogers (56). Poročila sta se leta 1987 in se ločila tri leta za tem. Ko sta se poročila, je imel Tom komaj 24 let, ona pa 31. Ločila naj bi se zaradi njegovega naglega uspeha po filmu Rain Man. No, težave naj bi imela tudi na seksualnem področju, Mimi pa nikakor ni mogla zanositi. In prav ona naj bi takrat mladega igralca vpeljala v scientološko cerkev. Sama že dolgo ni več pripadnica tega gibanja, medtem ko je Tom postal eden izmed vodilnih in najbolj gorečih pripadnikov scientologije.

Leta 1990 se je Tom poročil z Nicole Kidman (45). Igralka je bila takrat stara 23 let, Tom pa jih je imel 28. Imata dva posvojena otroka, Isabello (19) in Connorja (17). Čeprav so veliko pisali o tem, da je bil njun zakon samo dobra marketinška poteza, je Nicole dejala, da ni bilo tako. "Bila sem sem nora na Toma in slepo zaljubljena vanj," pravi Nicole. No, ločila sta se leta 2001.

Potem je prišla Katie Holmes (33). S Tomom se je poročila leta 2006, ko je imela 27 let. Ko so jo nekoč vprašali, kako si predstavlja svojo poroko, je dejala, da bi rada romantično poroko in da sanja o poroki s Tomom Cruiseom ... tako kot vsako mlado dekle. Sanje so se ji uresničile, a ne za dolgo. Med zakonom je njena igralska kariera povsem zamrla. Posvetila se je možu in njuni šestletni hčerki Suri.

Sandra Bratuša za Story, fotografije Profimedia.si, Shutterstock