Tečaj naravne aromakozmetike za začetnike!

Tečaj naravne aromakozmetike predstavlja najbolj poglobljeno in intenzivno izobraževanje iz naravne kozmetike pri nas.

27. 3. 2013

Zasnovan je za začetnike, ki se želijo izogniti toksičnim kemikalijam in bi se radi naučili izdelovati lastno kozmetiko, kot za tiste, ki se profesionalno ukvarjajo z izdelavo naravnih pripravkov ali razmišljajo o lastni kozmetični liniji.

Tečaj naravne aromakozmetike

  • Kdaj: pričetek v soboto, 6. aprila, 9:30-18:30
  • Kje: Studio Magnolija, Trebinjska 3, Ljubljana
  • Vodi: Nina Medved, aromaterapevtka

Udeleženci natančno spoznajo sestavine, ki jih uporabljamo v naravni kozmetiki, ter se preko praktičnih vaj seznanijo s postopki in tehnikami izdelave naravnih pripravkov. Poudarek je na kombinaciji različnih sestavin, ki jih premišljeno izberemo glede na potrebe posameznika, zato spoznamo tudi anatomijo kože in njene potrebe.

Cilj delavnice je, da udeleženci samostojno kreirajo recepture, prilagojene tipu in stanju kože ter letnemu času.

Celoten program tečaja naravne kozmetike:

  • 6. april, 9:30-18:30, 125 €

1. modul: Osnovni materiali in izdelava kozmetike za obraz, telo in lase

Izdelamo: piling za obraz, tonik za obraz, masko iz različnih vrst gline, negovalni serum ali serum proti gubam, anticelulitno masažno olje, eksotično pomado za obraz, deodorant v spreju ali v stiku, zobno pasto, mazilo za ustnice, vodico za po britju

  • 11. maj, 9:30-18:30, 150 €

2. modul: Izdelava krem za obraz

Izdelamo: kremo z zaščitnim faktorjem, kremni mousse z bleščicami, anti-age kremo, obnovitveno kremo, serum za nego oči, kremo proti celulitu, obarvano kremo, hranljivo kremo, losjon za telo, balzam za lase, kremo po lastni recepturi

  • 15. junij, 9:30-18:30, 125 €

3. modul: Zdravljenje težav s kožo

Izdelamo maske, tonike, gele, mazila in kreme za zdravljenje težav s kožo in lasmi (akne, glivice, brazgotine, ekcemi, luskavica, rdečica, srbečica, prhljaj, mastni lasje, razcepljene lasne konice, otroške kožne težave)

Na tečaju uporabljamo hladno stiskana rastlinska olja, večinoma biološkega izvora, ter kvalitetna ekološka eterična olja. Uporabljamo preko 60 različnih eteričnih olj, preko 30 različnih vrst rastlinskih olj in masel ter številne gline, emulgatorje, voske, mineralne in zemeljske pigmente ter aktivne sestavine.

Udeleženci se lahko udeležijo posameznih modulov, vendar je za udeležbo na 2. ali 3. modulu obvezno predhodno znanje.

Info in prispevek

  • Prispevek za celoten tečaj je 325 €, možna je udeležba na posamičnih modulih. Cena vključuje: ves material in embalažo, skripto v obsegu 70 strani, čajanko in prigrizke.
  • Organizira: Magnolija, aromaterapija in naravna kozmetika