Štirje dogovori iz starodavne tolteške modrosti

Vse, kar v življenju počnemo, temelji na dogovorih, ki smo jih nekje in nekoč sklenili sami s seboj, z drugimi ljudmi, z družbo ali vseprisotno naravo duhovne višje sile.

Štirje dogovori iz starodavne tolteške modrosti (foto: profimedia) profimedia
13. 9. 2014

Najpomembnejši dogovori so seveda tisti, ki smo jih sklenili s seboj. Po tem lastnem, v osebnost privzetem kodeksu namreč delujemo in se v skladu s prepričanji o tem, kaj je mogoče in kaj nemogoče, tudi omejujemo.

Nekateri dogovori nas v življenju podpirajo, medtem ko nas drugi zgolj ovirajo ali pa nam celo škodijo.

Tako od nas dogovori, ki izvirajo iz strahu, zahtevajo zares veliko energije; dogovori, ki izvirajo iz ljubezni, pa nam energijo pomagajo ohranjati in jo celo pridobivati. En sam dogovor seveda še ne predstavlja zares velike težave, žal pa jih v sebi nosimo celo množico, in ti so neredko takšni, da zaradi njih trpimo in v življenju ne uspevamo.

Če bi torej rada živela v radosti in z občutkom izpolnjenosti, gre zbrati pogum in »prelomiti« vse tiste dogovore, ki nas omejujejo, in izbrati nove, ki izvirajo iz ljubezni. Ko jih boš končno pripravljena spremeniti, se boš lahko oprla na štiri nove, ki ti bodo pomagali, da si povrneš svobodo.

dogovoriV pomoč prihaja Don Miguel Ruiz, v založbi Primus pa so izdali ljubko 7,50 x 9,50 centimetrov veliko knjižico Modrost iz Štirih dogovorov (ki jo boš zaradi priročno majhnega formata s seboj za navdih zares lahko nosila kar v žepku), ki vsebuje zbrane misli iz svetovne knjižne uspešnice Štirje dogovori: praktični vodnik na poti k osebni svobodi.

Ti štirje preprosti dogovori, ki se opirajo na starodavno tolteško modrost, dajejo preprosto kodo vedenja. In ti so:

  • Bodi brezgrajen v besedah;
  • Ničesar ne jemlji osebno;
  • Ničesar ne domnevaj;
  • Vselej daj vse od sebe.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri