Stephen Hawking: 'Vesolje za svoj nastanek ni potrebovalo boga!'

Veliki pok je rezultat neizogibnih zakonov fizike, za iskro samokreacije univerzuma tako ni potrebno posredovanje Boga, je prepričan Stephen Hawking.

2. 9. 2010

V svoji zadnji knjigi, The Grand Design, se je Hawking takole razložil:

"Zato ker obstaja zakon gravitacije, bi se (in se je) vesolje sposobno samokreirati iz niča. Spontana kreacija je tudi razlog, da nekaj je, namesto, da ni ničesar. To je razlog, da vesolje obstaja, in razlog, da obstajamo mi."

Burne reakcije javnosti

Knjiga, ki bo izšla 9. septembra, je mali Veliki bang sama po sebi. Samo pod člankom na portalu Telegrapha se je nabralo za zajeten šopek zanimivih komentarjev, med katerimi so takšni, ki se strinjajo, in takšni, ki se s Hawkingom ne strinjajo.

Kaj misliš ti?

Boš tako kot mi, raje tudi ti počakala, da v hadronskem trkalniku morda odkrijejo tako iskani Higgsov bozon, morda zaznali temno snov in postavili nove mejnike sodobne fizike? Morda pa bo v teh novih okvirih vendarle prostor tudi za ... ali pa tudi ne ;)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri